×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πράσινη ανάσα 28.000 τ.μ. στην Καλλιθέα

13 Σεπτεμβρίου 2013 10:29

Ενα ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων (φωτογραφία), μια παιδική πισίνα, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, μια παιδική χαρά, καθώς και τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηριστικών εγκαταστάσεων 1000 τ.μ., με πράσινες (φυτεμένες) στέγες, μέσα σε μια έκταση 28.000 τ.μ., με δέντρα και θάμνους, συνιστούν το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής στην Καλλιθέα.

Το μοναδικό τέτοιου είδους πάρκο στο λεκανοπέδιο, σύγχρονο, πολυλειτουργικό και όμορφο, αποτελεί κτήμα πλέον του Δήμου Καλλιθέας και των κατοίκων του. Τα «κλειδιά» του παραδόθηκαν επισήμως χθες το βράδυ από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που το κατασκεύασε, στον δήμαρχο Καλλιθέας, και πρόεδρο της ΚΕΔΕ,Κώστα Ασκούνη, που μετά τη δωρεά θα έχει την ευθύνη για την αποκλειστική διαχείρισή του.

Το Πάρκο, προϋπολογισμού 5,92 εκατ. ευρώ, είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο το οποίο φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, ο οποίος σχεδίασε και επέβλεψε την κατασκευή του, «δένοντάς» το αρμονικά με την αισθητική τού υπό κατασκευή Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη βορειοδυτική πλευρά. Τα μονοπάτια περιπάτου είναι από το ίδιο υλικό (κάτι σαν πατημένο χώμα) όπως κι εκείνα που θα κατασκευαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

Σαν «προπομπό της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου», παρουσίασε το Πάρκο ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος, κατά την υπογραφή της παράδοσης. Αλλά και «ένα σύγχρονο έργο το οποίο πληροί τις υψηλότερες ποιοτικές, περιβαλλοντικές και τεχνικές προδιαγραφές».

«Εργο προς όφελος των πολιτών», το χαρακτήρισε ο Κ. Ασκούνης, «που παραδίδεται απευθείας στον λαό για να το κάνουν κομμάτι της ζωής μας». «Γι΄ αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε, να το σεβαστούμε και να το αγαπήσουμε», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος έκανε και μια αναδρομή στις περιπέτειες του χώρου του Παλαιού Ιπποδρόμου μέχρι το 2007, οπότε υπεγράφη η συμφωνία για την αξιοποίησή του από το Ιδρυμα Νιάρχου.

Το Πάρκο Καλλιθέας περιλαμβάνει ακόμη αναψυκτήριο, χώρο στάθμευσης 70 θέσεων, δίκτυα άρδευσης και φωτισμού, που το καθιστούν πολυλειτουργικό και πραγματικά χώρο αναψυχής.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos