×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Μας πλημμύρισε θλίψη, ο ήχος μας θα σιωπήσει

20 Σεπτεμβρίου 2013 10:08

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτας Αντωνοπούλου, «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», στο Θέατρο Βράχων.

«Σκοπεύαμε να ολοκληρώσουμε τη φετινή θριαμβευτική περιοδεία της παράστασης με μια συναυλία γιορτή στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία γεγονότα στο Πέραμα, στον Μελιγαλά και ιδίως η άγρια δολοφονία του συναδέλφου Παύλου Φύσσα από ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, μας πλημμύρισαν όλους με θλίψη και οργή. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι εκείνο το βράδυ να μη γίνει γιορτή και ο ήχος μας να σιωπήσει. Το περισσότερο είναι η καθημερινή επαγρύπνηση ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό. "Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού". Σ΄ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι καλλιτέχνες.

Αλλά και η Εταιρεία Συγγραφέων, σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα το πρόσφατο τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι, όπου ένας νέος καλλιτέχνης δολοφονήθηκε από άτομο φίλα προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή. Ως πότε θα επιτρέπουμε σ΄ αυτόν τον εσμό των επικίνδυνων στοιχείων να επεμβαίνουν στην κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου; Καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν αποφάσεις άμεσα...»

«Η ουδετερότητα είναι συνενοχή... Οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα -ως πολίτες, όχι ως εκδικητές...» αναφέρει η Καλλιτεχνική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αγάπη Ρε+ (μεταξύ άλλων οι: Φ. Δεληβοριάς, Στ. Δρογώσης. Μ. Φάμελος, Ν. Μποφίλιου κ.ά.).

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos