×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η Ελένη της Ωραίας Δημοσιογραφίας

10 Δεκεμβρίου 2013 15:26

Με αυτόν τον τιμητικό τίτλο η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» παρουσιάζει στη σημερινή έκδοσή της την «δική μας» Ελένη Μπίστικα, η οποία αναγορεύτηκε σε εταίρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".

«Σαν μικρό παιδί, που δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του, έκανε η γνωστή τοις πάσι διακεκριμένη δημοσιογράφος της "Καθημερινής" και αντιπρόεδρος της Eνωσης Σμυρναίων Ελένη Μπίστικα – Κατραμοπούλου, όταν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας που έγινε στην 115 Πτέρυγα Μάχης, μετά την κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Επετείου των 100 χρόνων από την Eνωση της Κρήτης με την Ελλάδα, στο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης μας, της απενεμήθη από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" Νίκο Παπαδάκη, ένα αναμνηστικό στυλό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της Χανιώτικης εφημερίδας.

"Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα, 29 Νοεμβρίου, η αναγόρευσή της σε εταίρο του Ιδρύματος, σε εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις του (εταίροι αναγορεύθηκαν και οι: Αιμιλία Κλάδου – Μπλέτσα και ο Δημήτρης Χαλιβελάκης) για τα συνεχή "αγαπητικά" δημοσιεύματα της στην "Καθημερινή", υποστήριξης προς το Ίδρυμα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, που λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το κράτος αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει) πολλά προβλήματα.

Τεράστιο και ιδιαίτερα ποιοτικό το "βενιζελογενές πρωτογενές πλεόνασμα" που διαθέτει η Ελένη της ωραίας δημοσιογραφίας, πρωτίστως και κυρίως χάρις στον βενιζελικό πατέρα της τον αείμνηστο Γεώργιο Κατραμόπουλο που είναι, εκτός των άλλων και συγγραφέας τριών βιβλίων για τη Σμύρνη, "Πώς να σε ξεχάσω Σμύρνη αγαπημένη" (1995), "Ενας αιώνας, δύο πατρίδες" (1995) και "Η Σμύρνη των Σμυρνιών" (2002), οι τίτλοι τους, και ο οποίος της το κληροδότησε. Σ' αυτόν άλλωστε, αφιέρωσε τόσο τον τίτλο όσο και το μετάλλιο που της επέδωσε, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα ο και επίτιμος πρόεδρός του, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης (φωτ. Φάνη Μανουσάκη).

Τούτο το "πλεόνασμα" τής υπαγορεύει να γράφει και να υπερασπίζεται το Ιδρυμα που «ύστερα από 13 χρόνια διαρκούς προσφοράς και ενώ έχει κερδίσει με τις δράσεις του και τις ορθάνοιχτες πόρτες της ιστορικής γνώσης την εμπιστοσύνη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας», κινδυνεύει να κλείσει. Και βέβαια τούτο το "πλεόνασμα" την έφερε, μαζί με τη φίλη της, πρώην πρόεδρο της Παγκρητίου, Φαλή Βογιατζάκη, στα Χανιά, για να στείλει από εδώ τη μαρτυρία της, ότι «η συνέχεια θα πρέπει να 'ναι καλή», αφού «υπάρχει φιλότιμο και κοινός νους, και, οπωσδήποτε χώρος για τον πολιτισμό». Άξια και υπεράξια του τίτλου της εταίρου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών, κυρία Ελένη! Με συνηγόρους σαν και σας, μια απ' τις ελάχιστες "χρυσές πένες" στον χώρο της δημοσιογραφίας, είμαστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα σβήσουν τα φώτα του Ιδρύματος."

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos