×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής

12 Δεκεμβρίου 2013 07:47

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελείται από τέσσερις νέες παραγωγές, με πολύ μουσική και θέαμα για μικρούς και μεγάλους, υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το παραδοσιακό εορταστικό πρόγραμμα που βασίζεται στην κλασική μουσική και συγχρόνως να το ανανεώσουμε», είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου, Γιώργος Κουρουπός.

Ιδανική εισαγωγή στο κλίμα των ημερών, από την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής που θα ερμηνεύσει το μεγαλοπρεπές έργο του Χαίντελ «Μεσσίας»(15/12). Οι φίλοι της μουσικής θα απολαύσουν το δημοφιλές ορατόριο σε τρεις πράξεις του Γερμανού συνθέτη, όπως θα το αποδώσουν ιδανικά οι διάφανοι ήχοι των οργάνων εποχής της Καμεράτα, οι υπέροχες φωνές των σολίστ και η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων. Τη συναυλία θα διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

Η συνέχεια ανήκει στα παιδιά που θα ξεκινήσουν για ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι με τον «Καραγκιόζη καπετάνιο» με τη συμμετοχή του θιάσου του Ηλία Καρελλά (που υπογράφει και τη σκηνοθεσία), την Αρετή Κετιμέ και τους Burger Project(20-23 & 25-30/12). Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παραμύθι βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, με στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

«Προσπαθήσαμε να φέρουμε τον Καραγκιόζη στο σήμερα, αποφεύγοντας τα στοιχεία φολκλόρ προκειμένου να τοποθετήσουμε το θέατρο σκιών σε ισότιμο διάλογο με άλλα είδη θεάματος», δήλωσε ο Ηλίας Καρελλάς τονίζοντας, πως πρόκειται για μία διαδραστική παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Σε μικρούς και μεγάλους όμως απευθύνεται και το έργο «Χριστούγεννα με τον Σέρλοκ Χολμς». Ένα θέαμα βασισμένο στην αυθεντική ιστορία του αγαπημένου λογοτεχνικού ήρωα -που δημιουργήθηκε από την πένα του Σερ Αρθουρ Κόναν Ντόυλ το 1887- αλλά και σε άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές «υποθέσεις» του διάσημου ντετέκτιβ. «Πρόκειται για μία παράσταση που προσπαθεί να αναδείξει τη δύναμη της λογικής και της παρατήρησης ως μέσου για την επίτευξη ενός στόχου», είπε ο Πάρις Μέξης, ο οποίος υπογράφει τη διασκευή του κειμένου, τη σκηνοθεσία και τα κοστούμια. Και πρόσθεσε:

«Περιγράφουμε αυτόν τον φοβερό χαρακτήρα, τον Σέρλοκ Χόλμς, ο οποίος είναι στα όρια της αντιπάθειας. Έχει ένα ... πρόβλημα. Έλλειψη κατανόησης των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Σήμερα στην εποχή μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μια μορφή αυτισμού. Εκείνη την εποχή ο συγγραφέας κατάφερε να μετατρέψει αυτή την ιδιαιτερότητά του ήρωά του σε προτέρημα. Ο Σέρλοκ είναι ένας σούπερ ήρωας της λογικής Σε μια εποχή όπου η λογική σπανίζει, εμείς κάνουμε ένα παραμύθι για έναν άνθρωπο ο οποίος λύνει μυστήρια, επειδή σκέφτεται και παρατηρεί».

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής και Πάνος Σταθακόπουλος(20, 21, 22, 25-29/12).

Ακόμη, τους φίλους της οπερέτας που - σύμφωνα με τον Γ.Κουρουπό - είναι πολλοί και πιστοί, θα επιχειρήσει να γοητεύσει η βραδιά οπερέτας, με τίτλο «Φίλα με» και έργα των Στράους, Λέχαρ, Οφενμπαχ και Σακελλαρίδη, τα οποία θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και τη συμμετοχή γνωστών σολίστ (30/12).

Τέλος, το «Νησί των θησαυρών» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου θα συνεχίσει να βάζει στο παιχνίδι της μεγάλης περιπέτειας εκατοντάδες πιτσιρικάδες καθόλη την διάρκεια των εορτών (14, 15, 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30/12).

Το Μέγαρο Μουσικής, με την πεποίθηση, ότι «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από το αγαθό του πολιτισμού», έχει καθιερώσει εδώ και δύο χρόνια ειδικές τιμές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, -όπως ανακοίνωσε ο Γ. Κουρουπός- και με στόχο να δοθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας, η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του, το Μέγαρο «ανοίγει» και την Β' ζώνη στις ειδικές τιμές για συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα έκπτωσης για αγορά ομαδικών εισιτηρίων.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos