×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Μαγνήτης ο «Ναυτίλος» στις Βρυξελλες

27 Ιανουαρίου 2014 11:11

«Καλώς ήλθατε στη Μεσόγειο, καλώς ήλθατε στο Αιγαίο, στην παρ' ημίν θάλασσα, τη θάλασσά σας, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Πλάτων».

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε στις Βρυξέλλες ένα πλήθος από Βέλγους και Ελληνες, που είχε συρρεύσει για να παρακολουθήσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Ναυτίλος, Ταξιδεύοντας την Ελλάδα». Ηταν τόσο πολλοί οι επισκέπτες, ώστε να καταπλήξουν τους διευθυντές της BOZAR, οι οποίοι όσο αισιόδοξοι κι αν ήταν, δεν περίμεναν να δουν 600 ανθρώπους.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη συζητείται στις Βρυξέλλες για την ευρηματικότητα με την οποία αξιοποιεί τους χώρους του μουσείου.

Κυρίως, όμως, για τον ευφάνταστο και τολμηρό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει περισσότερα από 90 πολύτιμα σπαράγματα της ελληνικής αρχαιότητας, διαλεγμένα από 29 δημόσια ελληνικά μουσεία και ένα ιδιωτικό, με έργα 24 σημαντικών συγχρόνων εικαστικών μας. Θα διαρκέσει έως τις 24 Απριλίου. Θα μεταφερθεί κατόπιν στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos