×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Κλούνεϊ επιμένει για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

12 Φεβρουαρίου 2014 10:54

Από το Λονδίνο αυτή τη φορά, ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιμένει στην άποψή του πως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα,

απαντώντας, στο προκλητικό δημοσίευμα του «Independent» που ευθέως τον χαρακτήριζε άσχετο επί του θέματος και αναρμόδιο να λέει τη γνώμη του επειδή είναι Αμερικανός...

Παράλληλα, ο Αμερικανός σταρ τάχθηκε υπέρ της άποψης πως τα κομμάτια ενός ενιαίου έργου θα πρέπει να βρίσκονται όλα μαζί.

«Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που τα κοιτάς και σκέφτεσαι ότι είναι ίσως αυτό που πρέπει να γίνει» δήλωσε με νόημα ο ηθοποιός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Λονδίνο, με αφορμή τη νέα του ταινία, ενώ έκανε έκκληση να αρχίσει μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Φρόντισε μάλιστα να υπογραμμίσει πως στο παρελθόν έχουν γίνει αντίστοιχες μετακινήσεις, καθώς τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, εξομολογήθηκε πως δεν είχε καμία πρόθεση να δημιουργήσει θόρυβο με τις δηλώσεις του, υπερασπίστηκε όμως και το δικαίωμά του ως πολίτη του κόσμου να εκφράζει δημόσια την άποψή του για θέματα που θεωρεί σημαντικά.

Την ίδια στιγμή ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία «The Monuments Men», Μπιλ Μάρεϊ είπε: «Τα Μάρμαρα είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο. Υπάρχει αρκετός χώρος στην Ελλάδα...».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos