×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πλιάτσικας - Στόκας στο «ΓΚΑΖΙ LIVE»: Μαζί για την «Ελλάδα της ελπίδας»

19 Φεβρουαρίου 2014 11:19

Δύο τραγουδοποιοί με κοινή ιστορία ενώνουν ξανά τις μουσικές δυνάμεις τους με στόχο να παρουσιάσουν τη θετική εικόνα της Ελλάδας.

Δέκα χρόνια μετά την οριστική διάλυση των «Πυξ Λαξ» και τρία χρόνια μετά την τελευταία κοινή τους εμφάνιση στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας θα βρεθούν και πάλι μαζί στη σκηνή και συγκεκριμένα στον νέο μουσικό χώρο «Γκάζι Live» όπου θα δώσουν τέσσερις μουσικές παραστάσεις, από τo Σάββατο και για τέσσερα συνολικά Σάββατα, υπό τον γενικό τίτλο «Η άλλη πλευρά του Μπλε».

Οι παραστάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιεί ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Για δύο μήνες, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ο τραγουδοποιός περιόδευε στην Ευρώπη και μαζί με προσκεκλημένους του καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ο Μπάμπης Στόκας, προσπαθούσε να παρουσιάσει στο ξένο κοινό την αληθινή, τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας η οποία, παρά την κρίση, συνεχίζει να υπάρχει.

Η παράσταση αυτή με τίτλο «The Other Side of Greece» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και θα συνεχίσει το ταξίδι της μέσα στους επόμενους μήνες με στάσεις στη Γερμανία, την Αμερική, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Αυστραλία.

Σε ένα διάλειμμα αυτού του μεγάλου ταξιδιού, λοιπόν, οι δύο τραγουδοποιοί θέλησαν να δώσουν μια γεύση της ξεχωριστής αυτής μουσικής πρότασης και στο ελληνικό κοινό.

«Σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτές τις συναυλίες στο εξωτερικό γιατί θελήσαμε να παρουσιάσουμε μιαν άλλη Ελλάδα την οποία εμείς φανταζόμαστε. Και στις παραστάσεις που θα δώσουμε στην Αθήνα θα αποδειχτεί εάν αυτή η Ελλάδα που φανταζόμαστε είναι πραγματική ή όχι», λέει ο Φίλιππος Πλιάτσικας και συμπληρώνει: «Η άλλη Ελλάδα που φανταζόμαστε και που θέλουμε να κάνουμε πραγματική, είναι η Ελλάδα της ελπίδας και όχι της μιζέριας που βιώνουμε. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που παράγει τέχνη, σκέψη και ότι όλοι είμαστε μια παρέα και δεν τσακωνόμαστε μεταξύ μας».

Οπως εξηγεί ο τραγουδοποιός, στις αθηναϊκές παραστάσεις θα υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία με αυτές που παρουσιάστηκαν στο εξωτερικό. Οπως για παράδειγμα τα βίντεο στα οποία οι ηθοποιοί Κάτια Γέρου, Δημήτρης Ημελλος και Αιμίλιος Χειλάκης απαγγέλλουν ποιήματα του Ελύτη, του Καβάφη, του Σεφέρη και άλλων μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Παράλληλα, στην τελευταία παράσταση, που θα δοθεί στο «Γκάζι Live» στις 15 Μαρτίου, θα βρεθεί στη σκηνή ο διεθνούς φήμης Ελληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ο οποίος πήρε μέρος και στις παραστάσεις που δόθηκαν στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Οσο για το πρόγραμμα; Αυτό θα περιλαμβάνει σημαντικές στιγμές από τη δισκογραφία των «Πυξ Λαξ» αλλά και από την προσωπική δισκογραφία των δύο καλλιτεχνών.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί για τον Μπάμπη Στόκα μια ευτυχή συγκυρία. «Μετά από τρία χρόνια θέλαμε να παίξουμε και πάλι μαζί, όχι βέβαια ως ''Πυξ Λαξ'' γιατί χωρίς τον Μάνο Ξυδούς ''Πυξ Λαξ'' δεν υφίστανται πλέον. Ο Φίλιππος είναι για μένα ο καλύτερος από οποιονδήποτε θα μπορούσα να έχω δίπλα μου για να παίζω στη σκηνή. Και όπως συμβαίνει στη ζωή με τα ζευγάρια, έτσι κι εμείς χρειάστηκε να χωρίσουμε για λίγο για να αναζωπυρωθεί ο έρωτάς μας...», εξομολογείται ο τραγουδοποιός.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos