×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Γιόνας Κάουφμαν στο Μέγαρο

02 Μαϊος 2014 09:56

Λίγα εισιτήρια απομένουν για μία από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της άνοιξης. Ο Γερμανός τενόρος Γιόνας Κάουφμαν έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

για μία συναυλία στις 13 Μαΐου και το γεγονός αυτό και μόνο έχει κινητοποιήσει τον μεγάλο αριθμό των θαυμαστών του στην Ελλάδα που τον αποθεώνουν σε κάθε εμφάνισή του στη χώρα μας (2009 και 2011, πάλι στο Μέγαρο).

Ο Κάουφμαν, 45 ετών πλέον, θα εμφανιστεί μαζί με την κορυφαία ορχήστρα δωματίου, Kammmerorchester Wien - Berlin, με μέλη από τις δύο μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου (Φιλαρμονική της Βιέννης και του Βερολίνου). Θα ερμηνεύσουν τα «Τραγούδια ενός οδοιπόρου» του Γκούσταβ Μάλερ (σε μεταγραφή για έγχορδα από τον Aρνολντ Σένμπεργκ), τη Συμφωνία αρ. 10 σε σι ελάσσονα του Φέλιξ Μέντελσον, το Σεξτέτο από την όπερα «Καπρίτσιο» του Ρίχαρντ Στράους και την «Εξαϋλωμένη Νύχτα» του Αρνολντ Σένμπεργκ.

Πρόσφατα o Γιόνας Κάουφμαν ηχογράφησε έναν άλλον κύκλο λίντερ, το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» του Φραντς Σούμπερτ, ενώ με τα «Τραγούδια ενός οδοιπόρου» άρχισε από χθες περιοδεία με αφετηρία τη Βιέννη και σταθμούς το Μόναχο, την Τουλούζη, τις Βερσαλλίες, το Μπάντεν-Μπάντεν, την Αθήνα και το Λουξεμβούργο.

Η Kammmerorchester Wien - Berlin είναι καρπός ενός σύντομου γάμου που προκάλεσε ο σερ Σάιμον Ρατλ, διευθυντής της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, όταν πήρε την πρωτοβουλία να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, το 2005, διευθύνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους τις δύο ορχήστρες σε μια κοινή συναυλία. Η ανακωχή ανάμεσα στα διαφορετικού ύφους αυτά σύνολα είχε τεράστια επιτυχία και από το εγχείρημα προέκυψε η Ορχήστρα Δωματίου Wien-Berlin με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς και από τις δύο ορχήστρες. Εξάρχων και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Ράινερ Χόνεκ, εξάρχων της Ορχήστρας της Οπερας της Βιέννης από το 1984 και εξάρχων της Φιλαρμονικής της Βιέννης από το 1992.

Τα εισιτήρια για τη ζώνη Β΄ και Γ΄ έχουν εξαντληθεί. Απομένουν λίγα ακόμη των 50 και 70 ευρώ.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos