×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στον τελικό της Eurovision η ελληνική συμμετοχή

09 Μαϊος 2014 11:19

Το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται φέτος στη Δανία, πήρε η Ελλάδα

με το τραγούδι «Rise Up», που ερμήνευσαν οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd.

Στο κατάμεστο στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης, οι 11.000 θεατές χόρευαν ασταμάτητα στο ρυθμό της ελληνικής συμμετοχής σε ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan και rap, ενώ η εμφάνιση του πρωταθλητή τραμπολίνου Arthour Geremyan που συμμετείχε στη χορογραφία, ενθουσίασε το κοινό.

Η Ελλάδα, στον σημερινό β' ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων, ενώ με τη χώρα μας, σφράγισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό και οι ακόλουθες χώρες: Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Νορβηγία, Μάλτα, Λευκορωσία, Φινλανδία, Αυστρία.

Κατά τον Α' Ημιτελικό, το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Μαΐου πήραν επίσης η Αρμενία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ολλανδία, η Ρωσία, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και η Ισλανδία.

Στον τελικό της 10ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Δανία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες από τους διοργανωτές.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos