×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η τζαζ γιορτάζει στο Μέγαρο στις 31 Μαίου

24 Μαϊος 2014 11:07

Μια μεγάλη γιορτή της τζαζ, με τη συμμετοχή αξιόλογων Ελλήνων αλλά και ξένων μουσικών και συγκροτημάτων, θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 31 του μήνα.

Για μία ολόκληρη ημέρα οι συναυλιακοί χώροι του Μεγάρου, από τις αίθουσες Αλεξάνδρα Τριάντη, Δημήτρης Μητρόπουλος και Banquet, μέχρι το δροσερό Αίθριο, θα πλημμυρίσουν με τζαζ ήχους και ρυθμούς, δίνοντας στην ευκαιρία στο κοινό να πάρει μια χορταστική δόση τζαζ μουσικής.

Το τζαζ μουσικό αφιέρωμα του Μεγάρου θα περιλαμβάνει συναυλίες, workshops με δωρεάν συμμετοχή, χάπενινγκ καθώς και πωλητήρια δίσκων, βιβλίων και αναμνηστικών που σχετίζονται με τον μαγικό κόσμο της τζαζ μουσικής.

Επίσημος προσκεκλημένος του φετινού αφιερώματος στην τζαζ θα είναι ο διεθνούς φήμης Αμερικανός πιανίστας Kenny Barron (φωτογραφία), ο οποίος θα παίξει στις 9 το βράδυ στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ο Barron, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς πιανίστες του κόσμου, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει δώσει αμέτρητες συναυλίες, έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ηχογραφήσεις, ενώ εδώ και δεκαετίες διδάσκει μουσική σε φημισμένα μουσικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Σαξόφωνο

Στην τζαζ ημέρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έχει προσκληθεί και ο καταξιωμένος Ισραηλινός σαξοφωνίστας Gilad Atzmon, ο οποίος θα ενώσει τις δυνάμεις τους με τον δεξιοτέχνη Ελληνα σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη, στη σκηνή της αίθουσας Banquet. Ο ίδιος εκτός από μουσικός είναι συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής, γι' αυτό και αρέσκεται στο να χαρακτηρίζει τον εαυτό του «αφοσιωμένο πολιτικό καλλιτέχνη». Στο αφιέρωμα αυτό όμως θα έχουμε πολλές συμμετοχές Ελλήνων καλλιτεχνών. Στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος θα φιλοξενηθεί, στις 6 το απόγευμα, ο σαξοφωνίστας Δήμος Δημητριάδης, ο οποίος θα παίξει με το κουιντέτο του συνθέσεις με ελληνικές και βαλκανικές καταβολές, ενώ στις 7.30 μ.μ. τη σκυτάλη θα πάρει ο Αλέκος Βρετός με τον κουιντέτο του.

Στην αίθουσα Banquet, στις 12 το μεσημέρι, ο δεξιοτέχνης των κρουστών Αλέκος Χρηστίδης θα παίξει τζαζ για παιδιά και ενηλίκους, ενώ θα ακολουθήσουν ο γνωστός πιανίστας, συνθέτης και μουσικολόγος Μηνάς Ι. Αλεξιάδης στις 6 το απόγευμα, ο διεθνής Ελληνας οργανίστας και πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης στις 11 το βράδυ και το γκρουπ «Crazy People Music», το οποίο θα κάνει μια ξεσηκωτική μεταμεσονύχτια εμφάνιση.

Στο μεταξύ, στις 9.30 το βράδυ η Μάρθα Μορελεόν θα βρίσκεται στο Αίθριο για ένα μουσικό ταξίδι μέσα από έθνικ, τζαζ και λάτιν μελωδίες.

Η είσοδος σε αυτήν την τελευταία συναυλία θα είναι ελεύθερη. Παράλληλα, με την αγορά εισιτηρίων για δύο ή τρεις διαφορετικές συναυλίες θα προσφέρεται έκπτωση ύψους 10% έως 20%.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos