×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το Φεστιβάλ βιβλίου επιστρέφει στην παραλία του Λευκού Πύργου

28 Μαϊος 2014 09:46

Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ξεκίνησε ως θεσμός πριν από 32 χρόνια, επιστρέφει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ανανεωμένο, με νέα περίπτερα και εντυπωσιακή σε αριθμό και εκδόσεις συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού, των γραμμάτων και της πόλης. Το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα γίνει από τις 6 έως τις 22 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, τις Κυριακές τα περίπτερα θα λειτουργούν και το πρωί, ενώ φέτος είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ' Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Ανοιξη της Θεσσαλονίκης» (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπηςκαι τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης.

«Νέο ρεκόρ επισκεπτών»

«Είναι ευτυχής η συγκυρία που το Φεστιβάλ Βιβλίου 32 χρόνια μετά τα εγκαίνια του από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη επιστρέφει στον ίδιο ιστορικό χώρο όπου θα φιλοξενηθεί, στην παραλία του Λευκού Πύργου. Οπως αποδείχτηκε και από τις προηγούμενες διοργανώσεις το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με το Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ερχονται, ενημερώνονται, συζητούν με συγγραφείς, ποιητές και εκδότες και συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις. Τούτο συνδυάζεται με τον αγαπημένο για τους Θεσσαλονικείς περίπατο στην παραλία. Φέτος οι οιωνοί είναι καλοί και όλα δείχνουν ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ επισκεπτών. Εξάλλου παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις και κάθε βράδυ στο πλακόστρωτο της παραλίας θα υπάρχουν βιβλιοπαρουσιάσεις, χορευτικά συγκροτήματα, εκδηλώσεις λόγου και εκθέσεις.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos