This is Athens City Festival: Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει το θεσμό του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ της Αθήνας

26 Απριλίου 2022 14:05

Σειρά από αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις ανοίγουν τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Με εκατό και πλέον εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας μέσα στο Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων εισάγει στη ζωή της πρωτεύουσας έναν καινούργιο θεσμό: Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της Αθήνας. Πρόκειται για μια γιορτή διαρκείας, για όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερες από 100 δράσεις, στους τομείς του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, μιας σειρά από αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις ανοίγουν τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ταυτόχρονα διοργανώνονται συναυλίες σε δρόμους, πάρκα και στοές, θεματικές διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου, βραδιές γαστρονομίας και αθλητικές δράσεις στην ύπαιθρο.
Για τέσσερις εβδομάδες, από την 1η Μαΐου έως και το τέλος του μήνα, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γεμίσει την Αθήνα με εικόνες και ήχους, μέσα σε ένα αληθινό κλίμα γιορτής, το οποίο επιστρέφει στην πόλη ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας.

Στο πρόγραμμα του This is Athens City Festival μπορεί κάποιος να δει από ένα ψυχαγωγικό ολοήμερο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος και ένα street-party στη Βαρβάκειο, μέχρι έναν περίπατο ειδικού ενδιαφέροντος στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και μία τζαζ συναυλία στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης.
Κάθε εκδήλωση αναδεικνύει ένα διαφορετικό σημείο, φέρνοντας κοντά τους Αθηναίους με την πόλη τους, και τους επισκέπτες με τις δυνατές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η πρωτεύουσα.

fest


Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης λέει για το Athens City Festival ότι «δημιουργούμε μία γιορτή-θεσμό για την πόλη και στηρίζουμε στην πράξη τους παραγωγικούς φορείς της Αθήνας. Η πρωτεύουσα επιστρέφει στους ρυθμούς της κι εμείς δημιουργούμε μία γιορτή-θεσμό για την πόλη, προσκαλώντας τους Αθηναίους και τους επισκέπτες σε αυτό το ανοιχτό, πρότυπο Φεστιβάλ, που εκτείνεται στο κέντρο και τις γειτονιές. Το This is Athens City Festival είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας που έχουμε με όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, υλοποιώντας δράσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και της δυναμικής προβολής της Αθήνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».
Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), που έχει αναλάβει την υλοποίηση του This is Athens City Festival, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις επιχειρήσεις, τους συλλογικούς φορείς και τα ιδρύματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, προκειμένου, είτε να προτείνουν νέες δράσεις, είτε να εντάξουν τις ήδη υπάρχουσες στο Φεστιβάλ. Αποτέλεσμα ήταν να προκύψει ένα εξωστρεφές, ανοιχτό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους, με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας σε όλη την Αθήνα.

Το This is Athens City Festival αποτελεί διοργάνωση του This is Athens, του επίσημου οδηγού για την προβολή της πόλης στο εξωτερικό και βασικού πυλώνα της ΕΑΤΑ. Η δράση χρηματοδοτείται από το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προώθησης και Προβολής της Αθήνας μέσα από B2B και B2C κανάλια», έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Αθηναίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://cityfestival.thisisathens.org

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos