«Η ναυτοσύνη στην Έξω Μεριά της Τήνου»-Ομιλία στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

30 Νοεμβρίου 2022 17:45

Mε αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου (6/12), προστάτη των ναυτικών και πολιούχου του Πύργου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ομιλία με θέμα τη ναυτική δραστηριότητα της Έξω Μεριάς κατά τον 19ο και 20ό αιώνα, με εισηγητή τον Γεώργιο Βίδο, το Σάββατο10Δεκεμβρίου (ώρα 18:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει πρωτογενές αρχειακό υλικό από την προσωπική συλλογή του, θα αναφερθεί στο τοπωνύμιο του Πανόρμου, θα παραθέσει στοιχεία για τα ναυτικά επαγγέλματα από τους εκλογικούς καταλόγους του 1844, καθώς και για τις οικογένειες των ναυτικών από το Δημοτολόγιο του Δήμου Πανόρμου, του 1885, το οποίο βρίσκεται στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.Τέλος, ανατρέχοντας σε κατάστιχα της επιχείρησηςτου Ιωάννη Χαλεπά, ο κ. Βίδος θα αναδείξει στοιχεία που αφορούν στις μεταφορές μέσω θαλάσσηςκαι την οικοδόμηση του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

Η είσοδοςείναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos