Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 - Psts.gr
Παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον μέσω διαδικτύου για τους ελληνικούς προορισμούς, όπως έδειξαν οι τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για τον Ιούλιο του 2022.

Συνεχίστηκε το ισχυρό ενδιαφέρον και τον Ιούλιο 2022 για επτά ελληνικούς προορισμούς πρώτης γραμμής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ρόδος, Ελούντα), όπως δείχνουν τα δεδομένα της ταξιδιωτικής τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου, με αρκετούς προορισμούς να σημειώνουν ιστορικό υψηλό μηνιαίας επίδοσης σε σχέση με τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικτυακή έρευνα / αναζήτηση για διαμονή, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για διαμονή σε επτά επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, τη Ρόδο και την Ελούντα (επικαιροποιημένα στοιχεία Ιουλίου 2022):

ΑΘΗΝΑ

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Αθήνα, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο 2022 που ήταν τα προηγούμενα ιστορικό υψηλά.

 Για τη περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022, παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων σχετικά με διαμονή στην Αθήνα κατά 74% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 234% σε σχέση με το 2021. Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για το 2022 είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν με σημαντική διαφορά η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Συγκριτικά με το 2019, οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων είναι οι ΗΠΑ (αύξηση 106%), Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 76%) και Γερμανία (αύξηση 74%).

Οι ΤΟΠ 5 πολιτείες των ΗΠΑ από τις οποίες προέρχονται οι αναζητήσεις και το ενδιαφέρον για διαμονή στην Αθήνα είναι: Καλιφόρνια (14%), Νέα Υόρκη (13%), Τέξας (7%), Φλόριντα (7%) και Ιλινόις (5%) και αποτελούν το 46% της συνολικής ζήτησης από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

 

Athens USA july2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.
Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Ιούλιο για διαμονή στη Θεσσαλονίκη ήταν η Γερμανία, η Ρουμανία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Θεσσαλονίκη για τη περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022 παρουσιάζει αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή κατά 52% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 187% σε σχέση με το 2021. Συνολικά, για το πρώτο 7μηνο του 2022, οι τοπ χώρες από τις οποίες αναζήτησαν διαδικτυακά οι χρήστες ήταν η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Ρουμανία να ακολουθεί λίγο πίσω στη τέταρτη θέση.

ThessalonikiJuly2022

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο του 2022 το υψηλό ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, ελαφρώς μικρότερο από τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022, που αποτέλεσαν και τα ιστορικά υψηλά της διαδικτυακής ζήτησης για το νησί.

Για τη περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022 έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη κατά 44% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 89% σε σχέση με το 2021.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των χωρών σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη για το 2022, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία. Αξίζει να επισημανθεί, ότι η Γαλλία σημειώνει σημαντική ποσοστιαία αύξηση διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 (αύξηση 91%).

SantoriniJuly2022

ΜΥΚΟΝΟΣ

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Μύκονο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο 2022 που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.
Το νησί της Μυκόνου παρουσιάζει αυξημένο όγκο αναζητήσεων σε σχέση με διαμονή από τις περισσότερες χώρες παρακολούθησης.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Μύκονο για το 2022 είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιταλία, με τις Γαλλία και Γερμανία να συμπληρώνουν τη πεντάδα. Συγκριτικά με το 2019, το πρώτο επτάμηνο του 2022 παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων κατά 47%, και αύξηση κατά 78% σε σχέση με το 2021. Οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων για το πρώτο επτάμηνο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, είναι η Γαλλία (αύξηση 85%), οι ΗΠΑ (αύξηση 77%) και η Γερμανία (αύξηση 54%). Αντίθετα, παρατηρήθηκε ελαφρώς μικρότερη ζήτηση μέσω διαδικτύου για διαμονή στη Σαντορίνη από το Ισραήλ και την Αυστραλία.

ΝΑΞΟΣ

Συνεχίζεται και τον Ιούλιο το ισχυρό ενδιαφέρον διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο, σημειώνοντας ο συγκεκριμένος μήνας την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε επίπεδο τετραετίας (μετά τον Ιούνιο του 2022).
Για το πρώτο επτάμηνο του 2022, παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο κατά 57% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 77% σε σχέση με το 2021.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο τη περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022 είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Ιταλία να συμπληρώνει τη τετράδα. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση όγκου αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 είναι οι ΗΠΑ (αύξηση 85%), Γερμανία (αύξηση 60%) και Γαλλία (53% αύξηση).

RhodesJuly2022

ΡΟΔΟΣ

Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Ρόδο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Ιούνιο που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.
Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Ιούλιο για διαμονή στη Ρόδο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία.

Σε επίπεδο έτους, το πρώτο επτάμηνο του 2022 έχουμε αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Ρόδο κατά 73% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 131% σε σχέση με το 2021. Οι κορυφαίες χώρες με σημαντική διαφορά βάσει αναζητήσεων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, ακολουθούν η Γαλλία και η Ολλανδία. Αξίζει να επισημανθεί το σημαντικό ποσοστό αύξησης των αναζητήσεων από τις Σκανδιναβικές χώρες για διαμονή στη Ρόδο.

July2022

ΕΛΟΥΝΤΑ

Για τη περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022 έχουμε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα κατά 65% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 79% σε σχέση με το 2021. Οι 2 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα εξακολουθούν να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Αξίζει να επισημανθεί, ότι τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 παρουσιάζουν η Γερμανία (αύξηση 109%), η Αυστρία (αύξηση 85%) και η Ελβετία (75%).

Σχετικά με την έρευνα: Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ με σκοπό την αξιοποίηση εξειδικευμένων δεδομένων και εργαλείων κ για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 16.000 όρους αναζητήσεων στη Google που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Ελούντα και τη Ρόδο: https://analytics.tourix.gr/

dikaiologitika.gr

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εφαρμογή ΔΕΗ blue αναβαθμίστηκε και σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να γίνετε Μέλη απολαμβάνοντας νέες προσωποποιημένες υπηρεσίες, προνόμια και μειωμένες τιμές φόρτισης!

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα 77 ετών έχασε τη ζωή της στο Ρέθυμνο, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, όταν κατέρρευσε το σπίτι της.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνώς με νόσηση και των τριών αυτών ασθενειών, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Infectio

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας, ανέλαβαν για μία ακόμη φορά πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 21:30 στο λιμανάκι του Αμπελά πρόκειται να αναβιώσει το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγ. Φανουρίου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Πλαφόν στους θερμοστάτες στην δημόσια διοίκηση και κατάργηση της παροχής ζεστού νερού στα δημόσια κτίρια: η Γερμανία, που ανησυχεί για τις ελλείψεις φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα σειρά μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας που συνοδεύονται από έκκληση προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις για να τα ακολουθήσουν.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπουδαία βραδιά για τη Νάουσα ήταν η Τρίτη 23 Αυγούστου οπότε και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εννιάμερων της Παναγίας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμπνευσμένος δημιουργός, μελωδικός ερμηνευτής, επιτυχημένος και αισθαντικός, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του πενταγράμμου της γενιάς του!

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 16:57

Σύλληψη μη νόμιμων αλλοδαπών στην Πάρο

Την 23-08-2022 το απόγευμα συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, δύο αλλοδαποί ο οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos