Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - Psts.gr

Στενοί συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν σήμερα στην Αγία Μαρίνα σε παραθαλάσσιο χώρο εκδηλώσεων για γεύμα και πάρτι στην παραλία με θέα τη νησίδα Θοδωρού και τον κόλπο των Χανίων

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η παρακολούθηση του φαινομένου με καθημερινές μετρήσεις

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στιγμές χαλάρωσης στη Σύρο απολαμβάνουν κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και η Άνα Ιβάνοβιτς.

Κατηγορία LIFESTYLE

Η πραγματοποίηση των εργασιών κατέστη εφικτή χάρη στην υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ (Θανάσης και Μαρίνα Μαρτίνου), του Ιδρύματος Π&Α Κανελλοπούλου, του Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη, της Marion Stassinopoulos, των Συλλόγων «Φίλοι της Πάρου» και “Antiparos Preservation Societty”.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 15:30

Θάνατος λουόμενου στην Πάρο

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου ότι ένας 77χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγίου Νικολάου Αλυκής στην Πάρο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλες ανεξαρτήτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα υποχρεώνονται να δημιουργήσουν στα πλοία τους κατάλληλους μηχανισμούς

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους πολίτες και μόνο σε αυτούς θα απευθύνεται και θα λογοδοτεί από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση αλλάζοντας την τακτική της απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους.

«Οι ανέξοδες πολιτικές αντιπαραθέσεις ανήκουν στο παρελθόν», τόνιζε στο newsbeast.gr κυβερνητικός αξιωματούχος και αιτιολογώντας την απόφαση αυτή σημείωνε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα μέλη της κυβέρνησής του θα αξιοποιήσουν τον χρόνο έως την λήξη της θητείας τους προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα με βάση το οποίο τους εξέλεξαν οι πολίτες.

Μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης η φθορά που καταγράφεται θεωρείται αναμενόμενη αλλά όχι μη αναστρέψιμη και στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι μόνο με χειροπιαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητα θα πειστούν οι πολίτες για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το περίγραμμα αλλά και η ουσία του πλάνου διακυβέρνησης που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιαστούν από τον ίδιο το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο με τον ίδιο να ακολουθεί ένα τρίπτυχο το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: δημοσιονομική σταθερότητα, διατηρήσιμη ανάπτυξη και αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν χρησιμοποίησε τον εύκολο δρόμο της παροχολογίας, αλλά πάντα κινούνταν με γνώμονα την αποφυγή του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. «Θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός», δήλωνε το 2017 σε συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς πριν την ΔΕΘ και δυο χρόνια πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Άυξηση των μισθών
Και φέτος σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις που θα εξαγγελθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να είναι στοχευμένες, μελετημένες και ρεαλιστικές. Έμφαση θα δοθεί στη διόρθωση αδικιών, όπως στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, χωρίς όμως να αλλάζει ο πυρήνας του νόμου.

Αλλαγές θα ανακοινωθούν και σε σειρά κοινωνικών επιδομάτων που θα αφορούν όχι μόνο στα κριτήρια χορήγησης αλλά και στον τρόπο καταβολής τους.

Στο μέτωπο της ακρίβειας η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, όταν αυτό απαιτείται ενώ ταυτόχρονα θα κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ανακοινωθούν αυξήσεις μισθών στα επίπεδα του 4,5%-5% στον δημόσιο τομέα, καθώς και στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό, ενώ το Φθινόπωρο δρομολογούνται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ενισχυθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις σε κλαδικό επίπεδο.

Πληροφορίες που όμως μένει να επιβεβαιωθούν θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει από τη ΔΕΘ τη μείωση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο.

Δεν αποκλείεται επίσης να επανέλθει το μέτρο της προαιρετικής μείωσης των τιμών κατά τουλάχιστον 5% στα προϊόντα που πωλούνται στα ράφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προμηθευτές θα πρέπει να ανανεώνουν κάθε δύο εβδομάδες τους κωδικούς που θα προσφέρουν σε χαμηλότερη τιμή, ενώ υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται το χρονικό διάστημα που οι τιμές θα είναι μειωμένες. Το επικρατέστερο σενάριο πάντως θέλει τις τιμές να «κλειδώνουν» για τρεις μήνες.

newsbeast.gr

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις διακοπές εκτός από τη φθινοπωρινή μελαγχολία και το στρες των καθημερινών υποχρεώσεων έχουμε, συνήθως, να αντιμετωπίσουμε και βουνά από άπλυτα ρούχα, με αποτέλεσμα το πλυντήριο να δουλεύει υπερωρίες.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μία της ανάρτηση η Ιωάννα Μάνδρου ανακοίνωσε πως ολοκληρώνεται η συνεργασία της με την «Καθημερινή», κάτι που την οδηγεί και σε αποχώρηση από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι συνέβη με το πλοίο που θα εκτελούσε δρομολόγιο προς Κύθνο, Σέριφο, Κίμωλο, Μήλο

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos