0 Εθνική μπάσκετ: Με ηγέτες Αντετοκούνμπο και Πρίντεζη νίκησε και την Τουρκία!

17 Αυγούστου 2019 22:20

Μετά την Ιταλία, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε και της Τουρκίας στο ΟΑΚΑ με 84-70 δείχνοντας για ένα ακόμη παιχνίδι ότι είναι σε καλό δρόμο


Η Τουρκία έβαλε πιο δύσκολα στην Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Τουρνουά Ακρόπολις, συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Ιταλία, ωστόσο έφτασε και πάλι στη νίκη με σκορ 84-70. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βοήθησε και πάλι σε όλους τους τομείς της στατιστική με πολύ καλή εμφάνιση, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Πρίντεζης. Για τους Τούρκους κορυφαίος ήταν ο Κορκμάζ, που τα έκανε όλα μόνος του με 25 πόντους. Ηταν ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο ματς για την Εθνική, αν και το καθοριστικό τεστ θα είναι αυτό κόντρα στην Σερβία.

Μετά τον αγώνα, ο Παπαγιάννης σχολίασε στην ΕΡΤ: «Ηταν διαφορετικό ματς σε σχέση με την Ιταλία. Ηταν καλό ματς, αν και κάποιες στιγμές δεν δείξαμε τον καλό μας εαυτό και προχωράμε στο επόμενο με τη Σερβία. Αβαντάζ μας είναι το μέγεθος στην άμυνα και το transition game». Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε: «Δεν ήματσαν πολύ συγκεντρωμένοι σήμερα, χάσαμε το ρυθμό, χαλαρώσαμε στην άμυνα, ίσως επηρέασε και η απουσία του Σλούκα. Με τη Σερβία θα είναι ένα δυνατό τεστ κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλα κορμιά και θέλουμε να τελειώσουμε την προετοιμασία με τον καλύτερο τρόπο».

ΕΛΛΑΔΑ: Λαρεντζάκης 8, Κόνιαρης, Καλάθης 11 (5ρ., 6 ασ), Παπαγιάννης 12, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 2, Βασιλόπουλος 5, Γ. Αντετοκούνμπο 16 (10ρ., 5 ασ., 3 κοψ), Θ. Αντετοκούνμπο 8, Μήτογλου 2.

Εκτός δωδεκάδας στο παιχνίδι με τους Τούρκους, έμεινε ο τραυματίας Κώστας Σλούκας και ο Γιάννης Μπουρούσης για να πάρει ανάσες.

Βραβεύτηκε η Μάλτση

Πριν από το τζάμπολ της Εθνικής Ανδρών κόντρα στην Τουρκία, η ΕΟΚ βράβευσε δια χειρός γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του μπάσκετ, Εβίνα Μάλτση με μία αναμνηστική χρυσή μπάλα. Η Μάλτση ευχαρίστησε βαθιά συγκινημένη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν δίπλα της και της πρόσφερε μία αναμνηστική πλακέτα της Μάλτση με τους πόντους τις συμμετοχές της.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos