Θα με σκοτώσουν και θα πουν ότι αυτοκτόνησα

15 Φεβρουαρίου 2015 20:16

Η Λίτσα Βλαστού, η οποία με σειρά καταθέσεών της αποκάλυψε τη δράση της ελληνικής Καμόρα, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Η νέα τροπή που παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του Τμήματος Εκβιαστών πυροδότησε σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να τιναχτεί η δικογραφία στον «αέρα». Η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού είναι μάρτυρας-κλειδί και χάρη στις πολύτιμες καταθέσεις και πληροφορίες της έφτασαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση δεκάδων βομβιστικών επιθέσεων.

 Μετά την απόφαση για την προφυλάκισή της, η Λίτσα «ξεσπάει» με επιστολή της στο «Εθνος της Κυριακής», την οποία απέστειλε από μυστική τοποθεσία και μέσω ταχυδρομικής θυρίδας, αφού τελεί υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων και φέρεται να φρουρείται όλο το 24ωρο από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Το «βαθύ λαρύγγι» της ελληνικής Καμόρα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή της αν οδηγηθεί στις φυλακές. Υποστηρίζει ότι υπάρχει σε βάρος της «συμβόλαιο θανάτου» και ότι «για τον ξάδερφό της το μέλλον της είναι προδιαγεγραμμένο και αυτό είναι μόνο ο θάνατός της».

Επίσης δηλώνει πως σέβεται την ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως για την προφυλάκισή της, ωστόσο αδυνατεί να κατανοήσει για ποιο λόγο θεωρείται ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων ή φυγής, αφού φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο.

Αμεσος ο κίνδυνος για τη ζωή μου
«Η απόφαση της προφυλάκισής μου ισοδυναμεί με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική μου ακεραιότητα. Υφίσταται κίνδυνος, ακόμα και κατά τη μεταγωγή μου, να με σκοτώσουν. Λόγω των διασυνδέσεων που διαθέτουν ακόμα και μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να απειληθώ ακόμα και με όπλο για να υποχρεωθώ με τη βία να γράψω ένα σημείωμα ότι δήθεν αυτοκτονώ και ότι δεν αντέχω άλλο, ώστε να με ?τελειώσουν? με αυτόν τον τρόπο. Μέχρι βέβαια να γίνει η σχετική έρευνα και η ανάκριση για την υποτιθέμενη αυτοκτονία μου, θα έχει περάσει ο κρίσιμος χρόνος και οι υπαίτιοι θα έχουν φροντίσει να καλυφθούν, ενώ η αμοιβή τους, που μπορεί να είναι ακόμα και 200.000 ευρώ, θα έχει ως αποτέλεσμα ούτε καν να τους νοιάξει», γράφει στην επιστολή της.

Ο φόβος της είναι αποτυπωμένος σε κάθε λέξη που έχει γράψει στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής». Εξάλλου, όπως ισχυρίζεται, υπήρξε το δεξί χέρι του Βλαστού και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει για την ασφάλειά της ο εγκλεισμός της.

«Εχουν άκρες στις φυλακές»
«Σε μία από τις φυλακές που ενδέχεται να προφυλακιστώ είναι ο Ελαιώνας Θηβών. Εκεί βρίσκεται προφυλακισμένη η δικηγόρος και κατηγορούμενη για την υπόθεση, αλλά και μία ακόμα κρατούμενη που εγώ της είχ
«Σε μία από τις φυλακές που ενδέχεται να προφυλακιστώ είναι ο Ελαιώνας Θηβών. Εκεί βρίσκεται προφυλακισμένη η δικηγόρος και κατηγορούμενη για την υπόθεση, αλλά και μία ακόμα κρατούμενη που εγώ της είχα στείλει χρήματα κατ' εντολήν της ομάδας» αναφέρει τρομοκρατημένη με την επιστολή της στην εφημερίδα μας η Λίτσα Βλαστού.
«Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν πολλές άκρες στις φυλακές όπως το ξέρουμε όλοι και μπορούν να φοβίσουν και να εκβιάσουν πρόσωπα, ακόμα και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Εγώ τέθηκα, όπως και η οικογένειά μου, σε καθεστώς απόλυτης προστασίας μαρτύρων, διότι οι άνθρωποι που κατονόμασα και εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις ανήκουν τόσο στον χώρο της παρανομίας όσο και σε άλλους χώρους. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζω κίνδυνο από παντού. Με την προφυλάκισή μου αναιρείται αυτόματα το καθεστώς προστασίας, με συνέπεια να τεθεί σε κίνδυνο τόσο η περάτωση της ανάκρισης όσο και η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Σε ανάλογες περιπτώσεις οι μάρτυρες απολαμβάνουν την ασυλία που προσφέρει το καθεστώς προστασίας μαρτύρων, όπως έγινε άλλωστε και στην πρόσφατη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπου οι προστατευόμενοι μάρτυρες τελούν υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ».

Η εξαδέλφη του Παν. Βλαστού επικαλείται στην επιστολή της ότι οικειοθελώς δεν εξαίρεσε τον εαυτό της από εγκληματικές ενέργειες που ισχυρίζεται ότι διέπραξε, ως μέλος της οργάνωσης. «Με τη δική μου κατάθεση εξαρθρώθηκε όλη η ομάδα, αφού εγώ παρείχα όλες τις πληροφορίες που ήξερα στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα τους διαφώτισα για τον τρόπο δράσης τους, ακόμα και για τη συνθηματική γλώσσα που χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα να τους έχω δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».

Οσο για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή της γράφει: «Είμαι απολύτως βεβαία ότι ο ξάδερφός μου θα κάνει τα πάντα να με βγάλει από τη μέση, για να στείλει παντού το μήνυμα ότι σ' αυτόν δεν ?περνάνε αυτά?, αλλά και για να δουν όλοι ποιο είναι το τέλος οποιουδήποτε θελήσει να συνεργαστεί με τον Νόμο και τις Αρχές. Για τον Βλαστό πλέον δεν είναι το θέμα των χρημάτων που κακώς πιστεύει ότι εγώ πήρα, αλλά είναι θέμα τιμής να βγω από τη μέση. Ακόμα και αν έβρισκα όχι τις 250.000, αλλά ακόμα και 1.000.000 ευρώ, το μέλλον μου είναι προδιαγεγραμμένο και αυτό είναι μόνο ο θάνατός μου για τον Βλαστό».

Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΥΔΑΛΛΟ
«Με πλάκωσε στο ξύλο μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών»

Η Λίτσα Βλαστού στη συνέχεια διατυπώνει τις επιφυλάξεις της για τις πιθανολογούμενες φυλακές στις οποίες αναμένεται να οδηγηθεί ή έχει ήδη οδηγηθεί. «Σε μία από τις φυλακές που ενδέχεται να προφυλακιστώ είναι ο Ελαιώνας Θηβών. Εκεί βρίσκεται προφυλακισμένη η δικηγόρος και κατηγορούμενη για την υπόθεση, αλλά και μία ακόμα κρατούμενη που εγώ της είχα στείλει χρήματα κατ' εντολήν της ομάδας.

Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν οι Αρχές ότι όση προστασία και να έχω μέσα στη φυλακή, ακόμα και σε ξεχωριστό κελί να βρίσκομαι ή να προαυλίζομαι σε διαφορετική ώρα, δεν θα μου δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μου ή στην καλύτερη περίπτωση τη σωματική μου ακεραιότητα; Ακόμα και ένας τυχαίος δήθεν τραυματισμός μου μπορεί να αποβεί μοιραίος, αφού μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο θα έχω πεθάνει από αιμορραγία. Στον Κορυδαλλό, τον Ιανουάριο του 2015 που πήγα και είδα τον Βλαστό, με πλάκωσε στο ξύλο μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όταν τους ζήτησα τον λόγο μου απάντησαν ότι δεν είδαμε τίποτα».

ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ
«Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου και έχουν γίνει σε βάρος μου 4 απόπειρες δολοφονίας»

Η Λίτσα δηλώνει μετανιωμένη για τη συμμετοχή της σε παράνομες ενέργειες και υποστηρίζει πως συνεργάστηκε με τις Αρχές για να εξιλεωθεί. «Σέβομαι την απόφαση της ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως για την προφυλάκισή μου, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιους λόγους με προφυλάκισαν αφού δεν είμαι ύποπτη φυγής και είχα τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και φυλασσόμουν 24 ώρες το 24ωρο.

Εξάλλου πώς είναι δυνατόν με αυτές τις συνθήκες να τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις; Ο,τι ανέφερα στις Αρχές το κατέθεσα οικειοθελώς, χωρίς να πιεστώ από κανέναν, έχοντας μετανιώσει για όλες τις πράξεις που είχα τελέσει και προκειμένου να εξιλεωθώ για αυτές.

Κινδυνεύει όλη η οικογένεια
Οταν κατέθεσα στην Αστυνομία, αρχικά δεν ήμουν κατηγορούμενη και μάλιστα ανέφερα όλα όσα γνώριζα και με κάθε λεπτομέρεια για να βοηθήσω τις Αρχές στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ θα μπορούσα να καταθέσω μόνο για συγκεκριμένες πράξεις και να μην επιβαρύνω τόσο τη δική μου θέση. Και πάλι θα βρισκόμουν υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων, χωρίς να έχω επιβαρύνει τόσο τη θέση μου». Η επιστολή της τελειώνει με την παραδοχή της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει. «Δεν έχω μετανιώσει που επέλεξα να πω όλη την αλήθεια και να αναλάβω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου για να βοηθήσω τις Αρχές.

Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκομαι στην πιο δεινή θέση από όλους τους συγκατηγορούμενούς μου. Υπάρχει "συμβόλαιο θανάτου" για μένα και σε βάρος μου έγιναν τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Την παρούσα στιγμή είμαι τελείως μόνη μου και όλη η οικογένειά μου είναι σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, γιατί υπάρχει και για εκείνους σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή τους», γράφει η Λίτσα από την άγνωστη τοποθεσία στην οποία βρίσκεται...

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos