×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Χειροπέδες στον «δράκο»

18 Ιουνίου 2013 09:51

Εστηνε καρτέρι τα ξημερώματα γύρω από το πάρκο Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι

Μόλις έβλεπε μια γυναίκα να περνάει, με απειλή μαχαιριού την εκφόβιζε και την οδηγούσε σε απόμερο μέρος, όπου και τη βίαζε. Στη συνέχεια, άρπαζε χρήματα και κινητά τηλέφωνα...

Δύο καταγγελίες για τη δράση του «δράκου του Γαλατσίου» είχε στη διάθεσή της η Ασφάλεια Αττικής. Υστερα από επιχείρηση που περιελάμβανε γυναίκες-δόλωμα, άρση απορρήτου των επικοινωνιών από τα κινητά που εκλάπησαν και εξετάσεις DNA, συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο πάρκο Ομορφοκκλησιάς ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας για τα αδικήματα των βιασμών και των ληστειών κατ' εξακολούθηση, της αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Οπως εξακριβώθηκε, ο 32χρονος είναι ο δράστης δύο βιασμών και ληστειών σε βάρος γυναικών, που διαπράχθηκαν στις 14-12-2012 και στις 24-2-2013 μέσα στο πάρκο. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο τρόπος που δρούσε ήταν συγκεκριμένος: εντόπιζε γυναίκες που κινούνταν πεζές στην περιοχή του Γαλατσίου κοντά στο πάρκο και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας και απειλή μαχαιριού, τις οδηγούσε σε ερημική τοποθεσία, όπου τις βίαζε και τις λήστευε αρπάζοντας κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι Αρχές είχαν φροντίσει να λάβουν γενετικό υλικό από τις γυναίκες που είχαν καταγγείλει τον σκληρό βιασμό τους, όπως είπαν. Μετά τις καταγγελίες τους ότι είχε κλέψει και τα κινητά τους, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπάθησαν να εντοπίσουν το σήμα τους. Τέλος Ιανουαρίου, ένα από τα κλεμμένα κινητά επαναλειτούργησε.

Από την έρευνα των ειδικών προέκυψε ότι βρισκόταν στα χέρια κάποιου που το είχε αγοράσει από αλλοδαπούς στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Η αναζήτηση και η παρακολούθηση σύντομα έφεραν αποτελέσματα. Γυναίκες αστυνομικοί χρειάστηκε να προσποιηθούν τις ανυποψίαστες γυναίκες που περνούσαν από το πάρκο, προκειμένου να προκαλέσουν τον βιαστή τους... Και την περασμένη Παρασκευή, ο «δράκος» ετοιμαζόταν να χτυπήσει ξανά. Οταν πλησίασε τη γυναίκα-δόλωμα, ολόκληρη η ομάδα των αξιωματικών εμφανίστηκε μπροστά του.

Ο δράστης, κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν, προέβαλε σθεναρή αντίσταση κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τους αστυνομικούς. Τελικά όμως, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με βαριές κατηγορίες σε βάρος του. Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει προβεί και σε άλλους βιασμούς και ληστείες.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos