Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

30 Ιανουαρίου 2016 13:19

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 16χρονου ημεδαπού.


Προηγήθηκε καταγγελία του πατέρα 17χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, το καλοκαίρι του 2015 υπέπεσε στην αντίληψή του διαδικτυακή συνομιλία σεξουαλικού περιεχομένου, μεταξύ της κόρης του, η όποια διατηρεί προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και χρήστη άλλου προφίλ της ιστοσελίδας. Κατόπιν τούτου, ενημέρωσε τη σύζυγό του η οποία εντόπισε το προφίλ με το οποίο συνομιλούσε η ανήλικη κόρη της.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, ο διαχειριστής του προαναφερθέντος προφίλ ζήτησε με επιμονή και τελικά έπεισε την ανήλικη κοπέλα να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στην οικία του ανωτέρω 16χρονου σε περιοχή της Αττικής.

Χθες (28/1/2016), στο πλαίσιο έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του ανωτέρω και στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν αποκλειστικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η διαχείριση του επίμαχου προφίλ, με το όνομά του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos