Ελλάδα προς Βρετανούς τουρίστες: «Come to Greece» χωρίς βίζα

01 Φεβρουαρίου 2019 13:49

Η Ελλάδα «θωρακίζει» τον τουρισμό ενόψει Brexit και με την αρωγή της Ε.Ε. δίνει τη δυνατότητα στους Βρετανούς να επισκέπτονται τις ελληνικές παραλίες χωρίς βίζα


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών προτείνουν οι Βρετανοί πολίτες να εισέρχονται στην περιοχή Σένγκεν για 90 ημέρες το εξάμηνο χωρίς βίζα.

Ένα άτακτο Brexit υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα. Οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν μια μεγάλη μερίδα (την δεύτερη μεγαλύτερη) της τουριστικής κίνησης κάθε σεζόν στην Ελλάδα.

«Μια ξαφνική διακοπή του τουριστικού ρεύματος των τριών εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μπορεί να προκαλέσει σοκ σε έναν τομέα που υπολογίζεται περίπου στο ένα έκτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg.

Με τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την έξοδος της Βρετανία από την ευρωπαϊκή οικογένεια , όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακιστεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 14% του τουριστικού εισοδήματος.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos