Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων

15 Δεκεμβρίου 2016 15:33

Καταιγιστικά πυρά εκτοξεύονται μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή, όπου το απόγευμα ψηφίζεται η τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Στα επιτελεία των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί συσκέψεις για να καθοριστεί η στάση που θα ακολουθήσουν στην ονομαστική ψηφοφορία.


Από το κυβερνητικό στρατόπεδο ρίχνουν το γάντι στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ψηφίσει την τροπολογία και να μην συνταχθεί με τους σκληροπυρηνικούς των δανειστών. Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για επικοινωνιακό «σόου» της κυβέρνησης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής στη διαπραγμάτευση και το χρέος.
Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή:

Η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε το «παρών», επισημαίνοντας πως ο Πρωθυπουργός δεν θα βρει συνενόχους στην τυφλή πορεία που έχει επιλέξει. Να υπερψηφίσει την τροπολογία προσανατολίζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Την τροπολογία θα ψηφίσει και το ΚΚΕ που ζητά ταυτόχρονα επαναφορά της 13ης και 14 ης σύνταξης. Το Ποτάμι αποφάσισε ομόφωνα να απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία, ενώ η Ενωση Κεντρώων φαίνεται πως θα κινηθεί μεταξύ παρών και αποχής.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos