Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τους Θεσμούς - Τσίπρας: Η περίοδος απαιτεί καλή πίστη

16 Δεκεμβρίου 2016 14:44

«Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρείς θεσμούς και το Eurogroup» έσπευσε να υπογραμμίσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στις δηλώσεις της πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα..


«Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς» πρόσθεσε και συμπλήρωσε, ειδικά για το προσφυγικό, πως «η Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί σε τεράστιο βαθμό. Υποστηρίζουμε μια δίκαιη κατανομή προσφύγων στην ΕΕ δεν μπορεί να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην μοίρα της».
Συμπλήρωσε δε ότι «έχουμε στενή συνεργασία στο θέμα της Συνθήκης ΕΕ-Τουρκίας. Η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι καλή διαδικασία για να καταπολεμηθεί το δουλεμπόριο».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «οι σχέσεις μας διακρίνονται για την ευθύτητα και τη σταθερότητά τους. Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που δοκιμάζει τις δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις: οικονομία, ασφάλεια, μετανάστευση.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos