«Μεταρρύθμιση, όχι περικοπές»

13 Οκτωβρίου 2011 12:33

Συνέντευξη στην «Κ» του επικεφαλής της τρόικας, εκπροσώπου της Κομισιόν Ματίας Μορς

Η απασχόληση στον δημόσιο τομέα πρέπει να μειωθεί, όχι όμως με οριζόντιες περικοπές όπως έγινε έως σήμερα αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπισθούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, και με ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο επικεφαλής της τρόικας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς. Ο κ. Μορς υποστηρίζει επίσης ότι η τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλα κράτη της Ευρωζώνης που έχουν το ίδιο επίπεδο οικονομικής ευημερίας και οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν αν αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ως προς το χρέος, ο κ. Μορς επισημαίνει ότι η βιωσιμότητά του εκτιμάται πρωτίστως με βάση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos