«Μάγια η Μέλισσα»: Πώς ένα παραμύθι του ‘79 γίνεται η επιτυχία του 2018

10 Νοεμβρίου 2018 12:42

Η Μάγια η Μέλισσα εμφανίστηκε στην τηλεόραση σαν παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων ιαπωνικής παραγωγής από το 1975 έως το 1980.

Η σειρά βασίστηκε στο γερμανικό παραμύθι «Die Biene Maja», το οποίο γράφτηκε το 1912. Η σειρά προβλήθηκε και στην Ελλάδα στην ΕΡΤ από το 1979 έως το 1982 και αργότερα πολλές φορές σε επανάληψη.
Σήμερα η Μake a Film, η Ruby Dream και η Planeta Junior παρουσιάζουν στην Ελλάδα την παράσταση, «Μάγια η Μέλισσα» από τη σκηνή του θεάτρου Χυτήριο. Τη σκηνοθεσία και το κείμενο υπογράφει ο Νίκος Λημνιός, ενώ την παράσταση έχει αγκαλιάσει το κοινό, από την πρεμιέρα της.

«Όταν επιλέγεις να ασχοληθείς με το παιδικό θέατρο το κάνεις με διπλή προσοχή, φροντίδα και σεβασμό» αναφέρει ο Νίκος Λημνιός μιλώντας στο iefimerida.

«Στην ουσία δημιουργείς της πρώτες ζωντανές εικόνες στη φαντασία ενός παιδιού και θέλεις πάντα να κάνεις ότι καλύτερο. Έχοντας ασχοληθεί πολλά χρόνια με το παιδικό θέατρο, θεωρώ ότι φτιάχνουμε το περιβάλλον που μας έχουν συστήσει τα ίδια τα παιδιά και μπαίνουμε εμείς στον κόσμο τους».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos