×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Μια «Ελένη» στο Ηρώδειο

14 Ιουλίου 2013 12:53

Εντάσσεται στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών. Είναι η παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, η φετινή παραγωγή δύο δημοτικών

περιφερειακών θεάτρων που συνεχίζουν με επιτυχία τη διαδρομή τους, των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νικολαϊδης και πρωταγωνιστούν η Πέμυ Ζούνη και ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Η παράσταση επρόκειτο να φιλοξενηθεί για δύο βραδιές στο Ηρώδειο, 15 και 16 Ιουλίου, τη Δευτέρα και την Τρίτη δηλαδή. Ομως τελικά, λόγω της γενικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για την ερχόμενη Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί μόνο η μία παράσταση, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Από το Φεστιβάλ Αθηνών μας ενημερώνουν ότι τα προπωλημένα εισιτήρια της δεύτερης παράστασης μπορούν να ανταλλαγούν με εισιτήρια της αντίστοιχης τιμής για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον υπάρχουν βέβαια ή να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους το επιθυμούν.

Οσοι πάνε στο Ηρώδειο τη Δευτέρα το βράδυ θα δούν μια παράσταση που κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού, κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που το έργο απαιτεί, αφού πρόκειται για ένα κείμενο χαρακτηριστικό δείγμα τραγικωμωδίας, μιας και το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου, άλλωστε, τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία, αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλό της και η ίδια η Ελένη, αμόλυντη, άσπιλη και αθώα, περιμένει τον άνδρατης στην Αίγυπτο. Και ο Τρωικό Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό...». Στην παράσταση υπάρχει συνδυασμός ήχων σύγχρονων και ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων που δηλώνουν μ' αυτόν τον τρόπο το «άχρονο». Τη μετάφραση υπογράφει ο Δημήτρης Δημητριάδης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Νίκος Σαριδάκης, τη μουσική ο Νίκος Ξανθούλης, τη χορογραφία η Αγγελική Στελλάτου και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ. Παίζουν ακόμα οι Νίκος Αρβανίτης, Αντώνης Καρυστινός, Νίκη Παλληκαράκη, Γιάννης Κοτσαρίνης και Γιώργος Τσαπόγας.

* Πληροφορίες για τις αλλαγές των εισιτηρίων στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39) εντός της στοάς Πεσματζόγλου. Το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, τη Δευτέρα 9-5μ.μ. Και την Κυριακή στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6-9μ.μ.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos