Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 - Psts.gr

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 25 χρόνια αδελφοποίησης του τότε Δήμου Ανω Σύρου με την πόλη της Grillon της Γαλλίας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Καθαρά Δευτέρα ήρθε, η πρώτη μέρα της Σαρακοστής έφτασε, αλλά η Αποκριά δεν… «έφυγε» καθώς φαίνεται από την Αντίπαρο!

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόκειται για πανάρχαιο πνευστό μουσικό όργανο που στην Ελλάδα ήταν ήδη γνωστό από τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε ανήμερα Καθαρή Δευτέρα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο πρόεδρος της «Κρητικής Εστίας» Χαράλαμπος Σαλβαράκης σε ηλικία 65 ετών. Αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε μεταφερθεί στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο όπου και υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επιβλητική φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού μας ονόματι «Κουντουριώτης», έχει γίνει «σήμα κατατεθέν» της Νάουσας καθώς παραμένει αγκυροβολημένη στον κόλπο της, σφραγίζοντας έτσι με την παρουσία της τη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιόλουστος ήταν ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, αλλά το ανοιξιάτικο «ιντερμέδιο» στις Κυκλάδες και στην Πάρο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μετεωρολογικές προγνώσεις, θα μας «εγκαταλείψει» από την αμέσως επομένη ημέρα του «ποδαρικού» της Σαρακοστής!

Διήμερη κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα η οποία θα επηρεάσει και τα νησιά του Κυκλαδίτικου συμπλέγματος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχόμενες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 12 Μαρτίου στα νησιά μας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα έχουν ένταση 5 – 7 μποφόρ ενώ τοπικά θα είναι θυελλώδεις φθάνοντας και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Από αργά το βράδυ ωστόσο της Τρίτης, η ψυχρή καιρική εισβολή θα γίνει πιο αισθητή καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους – βορειοανατολικούς οι οποίοι θα πνέουν πολύ θυελλώδεις και θα έχουν ένταση 9 έως και 10 τοπικά μποφόρ.

Την Τετάρτη τώρα 13 Μαρτίου, η «βουτιά» του υδράργυρου και οι ισχυροί βοριάδες επιπέδου θύελλας θα συνεχιστούν αγγίζοντας και πάλι κατά τόπους τα 10 μποφόρ στη διάρκεια της ημέρας, ενώ αναμένεται σταδιακά μέχρι το βράδυ να εξασθενήσουν.



Υπομονή λοιπόν, πάρτε ομπρέλες, αδιάβροχα, και όσοι από εσάς πρόκειται να πραγματοποιήσετε θαλάσσιο ταξίδι, ενημερωθείτε εγκαίρως για πιθανή έκδοση απαγορευτικού απόπλου… Μπορεί το χειμερινό καιρικό «διάλειμμα» του Μάρτη – «γδάρτη» να μας ταλαιπωρήσει λίγο, η άνοιξη όμως, που θα πάει, θα έρθει…

Λιμεναρχείο Πάρου

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για τη λήψη κάθε ενδεδειγμένου και πρόσφορου μέτρου ασφαλούς αγκυροβολίας – πρόσδεσης όλων ανεξαιρέτως των σκαφών (αλιευτικών, αναψυχής, εμπορικών, ταχυπλόων, τουριστικών κ.λπ), που βρίσκονται στους λιμένες της Πάρου και της Αντιπάρου, ενώ, επίσης, για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται να μην μεταβαίνουν, ασκόπως, στις λιμενικές εγκαταστάσεις και τους παραλιακούς, γενικά, χώρους.

3. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (τηλέφωνα επικοινωνίας : 22840 21240).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα για τη σαρακοστή και το Πάσχα είναι η Κυρά Σαρακοστή, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής, η επίσημη έναρξη της οποίας είναι η Καθαρά Δευτέρα.

Κατηγορία ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπορεί, σχεδόν, να πέρασε η πρώτη αργία του 2019, η Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο έχουμε όπως φαίνεται αρκετές ακόμη μπροστά μας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απότομη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια αναμένεται από το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντελώς ξεχωριστές εκλογικές μάχες αναμένονται να δωθούν σε επίπεδο Συμβουλίων Κοινότητας στους δήμους που προέρχονται από συνενώσεις του νόμου 3852/2010 καθώς εκεί προβλέπεται πια η ξεχωριστή κάλπη, οι ξεχωριστοί συνδιασμοί, η απλή αναλογική και τώρα με το Νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας εκλογή προέδρου από το συμβούλιο και μεταξύ των συμβούλων των δύο πρώτων συνδιασμών.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos