Τα 25 χρόνια συγκινητικών αναμνήσεων και δεσμών συνοδεύτηκαν με Παραδοσιακούς χορούς απο Σύρο, Καστοριά και Αυλώνα!

11 Μαρτίου 2019 21:52

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 25 χρόνια αδελφοποίησης του τότε Δήμου Ανω Σύρου με την πόλη της Grillon της Γαλλίας.


Η εκδήλωση εντάχτηκε στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019 με την στήριξη του επιχειρηματία κ. Χρήστου Πρασσάκη οποίος τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και στην Σύρο παραδοσιακά φεστιβάλ.

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού κατά τον χαιρετισμό της έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ενώ παρουσιάστηκε βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της 25ετίας, με πιο πρόσφατη την παρουσία του Παραδοσιακού εργαστηρίου Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» στην Γαλλία στο πλαίσιο των εορτασμών των 700 χρόνων του Θύλακα του Πάπα στη Γαλλία, L’ ENCLAVE DES PAPES, στο διάστημα μεταξύ 1309 και 1377 κατά τη οποία η Παπική έδρα μεταφέρθηκε από τη Ρώμη στην Αβινιόν της Γαλλίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos