Δημοσκόπηση: Νικήτρια με διαφορά στον πρώτο γύρο των προεδρικών η Λε Πεν

29 Ιανουαρίου 2015 18:02

Νικήτρια του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών (αν αυτές διεξάγονταν αυτή την Κυριακή) με ποσοστό 29%-31% αναδεικνύεται η επικεφαλής

του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Ifop. Ο πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο νυν πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο κεντροδεξιός Αλέν Ζιπέ, συγκεντρώνουν γύρω στο 23%. Ακολουθεί με 21% ο νυν Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Ifop γαι το περιοδικό Marianne, εξετάζει διαφορετικά σενάρια για τους δυο γύρους των προεδρικών εκλογών, αν υποθετικά διεξάγονταν αυτή την Κυριακή.

Με αντιπάλους τον Φρανσουά Ολάντ και τον Νικολά Σαρκοζί, η Λε Πεν συγκεντρώνει 29%, ενώ με αντιπάλους τον Σαρκοζί και τον Βαλς, ανεβαίνει στο 30% και πηγαίνει στο 31% απέναντι στον Ολάντ-Ζιπέ ή Βαλς-Ζιπέ.

Στον δεύτερο γύρο, ο Ολάντ θα νικούσε την Λε Πεν με 55% (έναντι 45%), ενώ ο Μανουέλ Βαλς θα επικρατούσε της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου με 61% (έναντι 39%) και ο Σαρκοζί με 60% (έναντι 40%). Δεν εξετάζεται το σενάριο μιας μάχης Λεπέν-Ζιπέ.

Η δημοσκόπηση εξετάζει και το ενδεχόμενο αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο να είναι ο Ολάντ και ο Σαρκοζί, σενάριο που σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, δεν φαίνεται ωστόσο πιθανό.

Πάντως σε μια τέτοια περίπτωση, ο Σαρκοζί θα επικρατούσε με 57% (έναντι 43% για τον Ολάντ). Αν αντίπαλος του Ολάντ είναι ο Ζιπέ, η διαφορά αυξάνεται περισσότερο, αφού ο Ζιπέ θα συγκέντρωνε 60%, (έναντι 40%).

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos