15χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο -Τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους

05 Σεπτεμβρίου 2017 13:55

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο της Ρωσίας όταν ένας 15χρονος άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τραυματίσει τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο 15χρονος δράστης έχει συλληφθεί, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος πριν ανοίξει πυρ κατά συμμαθητών του φώναξε «ήρθα εδώ για να πεθάνω». Μέχρι στιγμής τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Το περιστατικό συνέβη στην Ivanteyevka μία πόλη 12 περίπου μίλια βορειανατολικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο έφηβος «πυροβόλησε με αεροβόλο και έριξε καπνογόνα» μέσα σε μία τάξη. «Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και μίας δασκάλας», ανέφερε επίσης η δήλωση.

Σύμφωνα με twwet που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Ντμίτρι Μλπίνικοφ, «στη τάξη επικράτησε πανικός και τα παιδιά άρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα, πέφτοντας στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να υποστούν κατάγματα και τραυματισθούν ...ενώ το σχολείο στη συνέχεια εκκενώθηκε».

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τους μαθητές να συγκεντρώνονται σε χώρο εκτός του σχολείου μετά το περιστατικό.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι «ο δεκαπεντάχρονος νεαρός είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει την επίθεση στις 5 Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο νεαρός είχε αναρτήσει στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με όπλα, διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να παραγγείλει κανείς τσεκούρια, ενώ είχε γράψει στην σελίδα του την φράση «Delete my life» με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου. Εκτός των άλλων στις αρχές Απριλίου ο νεαρός είχε κάνει ποστάρισμα στην σελίδα του για την μαζική δολοφονία στο σχολείο Κολουμπάιν που είχε γίνει τον Απρίλιο του 1999. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό αυτό του προκάλεσε αυτοκτονικές σκέψεις, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να ενήργησε κατ' αυτόν τρόπο επειδή υπήρξε κάποια διένεξη με την δασκάλα του είτε με τους συμμαθητές του.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε πως ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του εφήβου βάσει των διατάξεων περί χουλιγκανισμού, μετέδωσε το Interfax.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos