Ινδονησία: Απίστευτη τραγωδία, 222 νεκροί & 843 τραυματίες από το τσουνάμι

23 Δεκεμβρίου 2018 12:57

Τσουνάμι, που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 222 ανθρώπων στην Ινδονησία.

Κύματα ύψους έως και 20 μ. σάρωσαν τις ακτές, πλημμυρίζοντας εκατοντάδες σπίτια και ξενοδοχεία. Toυλάχιστον 843 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί αγνοούνται, από το τσουνάμι που έπληξε τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα, όταν προκλήθηκε υποθαλάσσια κατολίσθηση, η οποία προκάλεσε την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.

 

O απολογισμός των θυμάτων είναι προσωρινός και αναμένεται να αυξηθεί, ενδεχομένως και δραματικά, προειδοποιούν οι Αρχές της χώρας καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια κτιρίων και φθάνουν σε απομονωμένες περιοχές.

Όπως δήλωσε ο Πακ Νταρμόνο, επικεφαλής του ομίλου Jababeka, ιδιοκτησίας του οποίου είναι ένα θέρετρο που επλήγη από το τσουνάμι, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 90 σοροί ανθρώπων και «κάθε λεπτό που περνά ανασύρονται κι άλλες». Πρόσθεσε δε ότι την ώρα της καταστροφής διέμεναν στο ξενοδοχείο 500 άτομα και πολλά εξακολουθούν να αγνοούνται.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos