Τσαβούσογλου: Να αποφύγει η Ελλάδα τις προβοκάτσιες στο Αιγαίο

27 Απριλίου 2018 14:02

Να αποφεύγει τις «προβοκάτσιες» στο Αιγαίο κάλεσε την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων δεν θα αλλάξει τη στάση της Άγκυρας.

Όπως ανέφερε ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν «η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για να δημιουργήσει τετελεσμένα, δεν θα αλλάξει ούτε τις θέσεις της Τουρκίας, ούτε θα αλλάξει την ύπαρξη των θεμάτων του Αιγαίου».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κάλεσε την Αθήνα να συμπεριφερθεί με ειρηνικό τρόπο τονίζοντας: «Γνωρίζετε ότι στον ελληνικό Τύπο συχνά υπάρχουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας. Περιμένουμε να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες. Εμείς ελπίζουμε η Ελλάδα να συμπεριφερθεί στο πλαίσιο της καλής γειτονίας».

Κληθείς να σχολιάσει φερόμενη δήλωση Έλληνα πολιτικού ότι «σε μια ώρα πάμε στην Άγκυρα», ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε με νόημα: «δεν γνωρίζω το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε, ωστόσο πραγματικά η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι τα προβλήματα του Αιγαίου πρέπει να επιλυθούν με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως, πρέπει να δούμε πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο, και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα», ανέφερε.

Αναφορικά με το Κυπριακό είπε ότι το επόμενο διάστημα η Άγκυρα θα ορίσει σε συνεργασία με την ηγεσία των κατεχομένων τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει προσθέτοντας ότι «η λύση που θα βρεθεί θα περιέχει οπωσδήποτε ρυθμίσεις οι οποίες θα εγγυώνται την ευημερία και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos