Firnas Airways: Η πρώτη αεροπορική εταιρία στη Βρετανία που είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των μουσουλμάνων

14 Ιουνίου 2018 11:33

Ο «Χαλάλ Ρίτσαρντ Μπράνσον» εγκαινιάζει αερογραμμές που δεν θα σερβίρουν αλκοόλ και το πλήρωμα θα πρέπει να είναι σεμνά ντυμένο


Αερογραμμές πιστές στον ισλαμικό νόμο εγκαινιάζει ο «Χαλάλ Ρίτσαρντ Μπράνσον», όπως είναι το παρατσούκλι του Βρετανού επιχειρηματία Καζί Σαφικίρ Ραχμάν. Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από το Μπαγκλαντές είχε την ιδέα να δημιουργήσει μία αεροπορική εταιρεία «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των πιστών μουσουλμάνων.

Οι πτήσεις της «Firnas Airways» θα εφαρμόζουν κατά γράμμα τη «Σαρία», τον ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα διαβίωσης: θα σερβίρουν γεύματα χαλάλ (αραβικός όρος που σημαίνει κάτι το αποδεκτό, σύμφωνα με τη Σαρία), καθόλου αλκοόλ ενώ το πλήρωμα θα είναι ντυμένο σεμνά και ταπεινά. Ο Ραχμάν έχει μισθώσει ένα «Jetstream 32», 19 θέσεων , το οποίο θα πραγματοποιεί εσωτερικές πτήσεις.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o «Χαλάλ Μπράνσον» απευθύνεται στους μουσουλμάνους που θέλουν εν πτήσει να μην παρεκκλίνουν των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αεροπορικές εταιρείες της Etihad και της Emirates, που εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία, επιτρέπουν το αλκοόλ στο αεροπλάνο, παρά το γεγονός ότι είναι αδίκημα για κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως.

«Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας προσαρμοσμένη στα ήθη και τα έθιμα της Σαρία που δεν θα σερβίρει ποτά αλλά μόνο ισλαμικά γεύματα κατά την διάρκεια της πτήσης και θα έχει αυστηρό αυστηρό κώδικα ενδυμασίας του πληρώματος και των επιβατών», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο 32χρονος Ραχμάν ήρθε στη Βρετανία το 1997 από το Μπαγκλαντές μόνο με το εισιτήριό του στην τσέπη.Η πρώτη του δουλειά ήταν οδοκαθαριστής στο ανατολικό Λονδίνο. Ξεκίνησε να εισάγει αρώματα που του έστελνε ο αδερφός από την Αίγυπτο και να τα πουλά «οργώνοντας» τη Βρετανία.

Το 2017 ο Καζί Σαφικίρ Ραχμάν βραβεύθηκε με το βρετανικό μουσουλμανικό βραβείο «Επιχειρηματίας της Χρονιάς».

«Είμαι Βρετανός πολίτης αλλά κάθε φορά που περνάω από τον έλεγχο όταν ταξιδεύω, αισθάνομαι ότι έχω κάνει κάτι λάθος», υποστηρίζει ο Ραχμάν εκφράζοντας την λύπη του για το ότι ως Μουσουλμάνος αντιμετωπίζεται πολλές φορές με καχυποψία.

www.protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos