Το Ισραήλ στέλνει μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη Σελήνη

11 Ιουλίου 2018 11:02

Η προσελήνωση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου - Το όχημα, παρουσιάστηκε από την κρατική Israel Aerospace Industries, έχει ύψος 1,5 μέτρο και ζυγίζει 585 κιλά


Μια ισραηλινή, μη κερδοσκοπική εταιρεία σκοπεύει να στείλει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη Σελήνη τον επόμενο Φεβρουάριο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκτελεστικό διευθυντή της. Αυτή θα είναι η πρώτη προσσελήνωση τέτοιου είδους συσκευής από το 2013.

Το διαστημόπλοιο, που έχει σχήμα στρογγυλού τραπεζιού με τέσσερα πόδια από ανθρακονήματα, θα εκτοξευτεί τον Δεκέμβριο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας με τη βοήθεια ενός πυραύλου SpaceX Falcon, είπε ο Ίντο Αντέμπι της μη κερδοσκοπικής εταιρείας SpaceIL. Ο στόχος του είναι να μεταδόσει εικόνες και βίντεο στη Γη επί δύο ημέρες μετά την προσελήνωσή του, στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ θα κάνει επίσης μετρήσεις των μαγνητικών πεδίων.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos