Συλλήψεις τριών αλλοδαπών σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

17 Ιούλιος 2017 12:37

Συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Επίσης, συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Ερυθραίας, διακινητής παράτυπου αλλοδαπού

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο (15-16.07.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Ερυθραίας, διακινητής παράτυπου αλλοδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, μία 28χρονη υπήκοος Ερυθραίας και ένας 23χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών αδειών διαμονής αρχών Νορβηγίας και Σουηδίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία και την Ελβετία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 23χρονος υπήκοος Ερυθραίας, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε προμήθευσε την 28χρονη ομοεθνή του με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και την καθοδήγησε από τον Πειραιά στη Μύκονο προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, με σκοπό να την διευκολύνει να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 16χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Βουλγαρίας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos