Νάξος: Ένταξη ανέγερσης βρεφονηπιακού στο Φιλώτι

21 Μαρτίου 2019 14:52

Μια ακόμα ένταξη έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κατάφερε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μετά από μεθοδικές και στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, εντάχθηκε η ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στη Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με συνολικό προϋπολογισμό 1.621.458,72 €..


Ο βρεφονηπιακός σταθμός Φιλωτίου θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 36 νηπίων και 10 βρεφών, τα οποία θα στεγαστούν σε χώρο 700 τ.μ..
«Η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, η οποία ήταν πάγιο αίτημα των μονίμων κατοίκων της ορεινής Νάξου, παίρνει σάρκα και οστά. Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Η λειτουργία ενός βρεφονηπιακού σταθμού, η οποία ήταν προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής, θα αποτελέσει σημαντική προσφορά στην εργαζόμενη μητέρα της περιοχής, δίνοντας κίνητρο να διατηρηθούν οι οικογενειακές εστίες στα χωριά. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ολοκλήρωσαν τάχιστα όλες τις σχετικές διαδικασίες, οι οποίες οδήγησαν στο σημερινό ευτυχές αποτέλεσμα», τόνισε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.
Το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos