×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Νάξος: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των παραλιακών οικισμών

02 Ιουλίου 2013 00:07

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών και εξωτερικών δικτύων των περιοχών Αγίου Προκοπίου – Αγίας Άννας – Πλάκας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την κατασκευή αντλιοστασίου πίσω από το αεροδρόμιο, ώστε να φτάσουν στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές μετά το τέλος της θερινής περιόδου.

Το έργο έχει αναλάβει η εργοληπτική εταιρίας «Μ.Τ. ΑΤΕ», του κ. Στάθη Μανδηλαρά, ενώ έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων" του Ε.Π. "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη", με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής. Η ολοκλήρωση του όλου έργου θα γίνει εντός 24 μηνών και αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών Πλάκας, Αγ. Προκοπίου και Αγ. Άννας και τη μεταφορά των λυμάτων τους μέσω αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών στο υφιστάμενο καταληκτικό αντλιοστάσιο. Το συνολικό εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ανέρχεται σε 27.750m., ενώ περιλαμβάνεται και η κατασκευή οκτώ (8) αντλιοστασίων καθώς και η αναβάθμιση του υφιστάμενου αντλιοστασίου. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών, τόνισε: «Το αποχετευτικό των δυτικών παραλιών θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα των τουριστικών, κατά βάση, αυτών περιοχών και νιώθω πράγματι μεγάλη ικανοποίηση, καθώς άλλο ένα μεγάλο έργο ξεκινάει και θα περατωθεί επί των ημερών μας».


Παρέμβαση Μανόλη Μαργαρίτη για τη συνέχιση λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δανακού

Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, απετράπη τελικά η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δανακού. Όπως ενημέρωσε το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Διονύσης Μεσσάρης, το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Δανακού θα λειτουργήσει κανονικά τη σχολική χρονιά 2013-2014, παρά την αρχική εισήγηση και πρόταση να συγχωνευθεί με το 7θέσιο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου.

Το νέο διορθωμένο σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στο οποίο προβλέπονται όλες οι μεταβολές στις σχολικές μονάδες, εστάλη ήδη στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δεν συμπεριλαμβάνει κανένα σχολείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Κατόπιν τούτου, ο Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου στο Δανακό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos