×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ανάφη ανήκει εν τέλει στην Ελλάδα;»

16 Ιανουαρίου 2014 13:59

Για ένα θέμα, που δημιούργησε πληθώρα αντιδράσεων -είτε θετικών, είτε αρνητικών- και έγινε πεδίο αντιπαράθεσης και ανταλλαγής ειρωνειών ακόμη και μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αυτού της παροχής ασύρματης διαδικτυακής σύνδεσης (wi - fi) για όλους τους Έλληνες,

ήταν η αιτία της αποστολής επιστολής του Δημάρχου Ανάφης, Ιάκωβου Ρούσου, προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αφού σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων / Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων 1289/24-12-2013, δεν προσφέρεται η προαναφερόμενη δυνατότητα σε Δήμους με κατοίκους λιγότερους των 600...

Ακολουθεί η επιστολή

«ΘΕΜΑ: Εθνικό Δίκτυο Wi - Fi.

Σχετ.: Έγγραφο Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων 1289/24-12-2013.

Εκπομπή κου Πρετεντέρη «Ανατροπή» 04/11/2013.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρέλαβα σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την προαναφερόμενη στα σχετικά επιστολή, με την οποία μας προσκαλείται ως Δήμο να δηλώσουμε ενεργή συμμετοχή για την πραγματοποίηση ενός αξιόπιστου Εθνικού Δικτύου Wi - Fi, επίσης στην επιστολή αναφέρεται ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και προφανή τόσο για τους πολίτες όσο και για την προβολή της περιοχής μας.

Η ικανοποίηση μου ήταν μεγάλη γιατί είδα ότι τα όσα εξαγγείλατε σε συνέντευξή σας θα υλοποιηθούν. Δημιουργώντας όμως την πρόταση μου για την Νήσο Ανάφη διαπίστωσα ότι βασικό κριτήριο ένταξης είναι 600 κάτοικοι με βάση την απογραφή του 2011.

Ανέτρεξα στην συνέντευξή σας και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι δηλώνατε ρητώς κατηγορηματικώς και επανειλημμένως ότι η δημιουργία του Wi – Fi δικτύου αφορά όλη την Ελλάδα. Και σας ρωτώ κύριε Πρωθυπουργέ, η Ανάφη ανήκει εν τέλει στην Ελλάδα; Τα μικρά νησιά ανήκουν στην Ελλάδα; Και μην σπεύσετε να απαντήσετε ότι θα ενταχθούμε σε κάποια άλλη φάση γιατί η απαξίωση που υφιστάμεθα είναι συνεχής και καθημερινή. Η επιβίωση μας βρίθει προβλημάτων αφού στο όνομα της οικονομικής κρίσης, εσείς και η κυβέρνηση σας αντί να προστατεύσετε τις ήδη προβληματικές περιοχές της Ελλάδος, κάνατε περικοπές στα δρομολόγια πλοίων, στην ιατρική περίθαλψη και τώρα μας αποκόπτεται και από το Εθνικό Δίκτυο Wi – Fi, ένα εργαλείο το οποίο θα ήταν χρήσιμο για τον Τουρισμό (την κατεξοχήν πηγή εισοδημάτων των δημοτών μας).

Έχουμε απευθυνθεί πολλάκις με επιστολές μας και τηλεφωνικώς στους αρμόδιους φορείς για την συγκοινωνία και την ιατρική περίθαλψη χωρίς λύση στα τόσο σοβαρά προβλήματα μας, παρόλα ταύτα η κατάσταση δυσχεραίνεται μέρα με την μέρα και μετά λύπης μου διαπιστώνω (ακόμη και για το δίκτυο ασύρματης επικοινωνίας) ότι η λειτουργία των μικρών νήσων για τον προϋπολογισμό σας, είναι τελικά ασύμφορη. Όμως στον χάρτη της Ελλάδος είμαστε ακόμη Έλληνες. Για εσάς κύριε Πρωθυπουργέ;

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Ανάφης

Ρούσσος Ιάκωβος»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos