«Με το φως των κεριών»: Μια ξεχωριστή συναυλία για μία και δύο κιθάρες

17 Δεκεμβρίου 2011 13:59

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Κατάλυμα της Ισπανίας

«Με το φως των κεριών»: Μια ξεχωριστή συναυλία για μία και δύο κιθάρες.

Συμμετέχουν δύο νέοι Ρόδιοι σολίστ

Μια ξεχωριστή συναυλία για μία και δύο κιθάρες «Με το φως των κεριών» θα δώσει την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 το Duo Cueca που συναποτελούν δύο νέοι ρόδιοι σολίστ της κλασικής κιθάρας, ο Αντώνης Λιοπύρης και ο Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κυριολεκτικά με το φως των κεριών, στις 9.00 το βράδυ στο Κατάλυμα της Ισπανίας (Οδός Ιπποτών) στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, χωρίς φωτιστική και ηχητική υποστήριξη όπως το θέλησαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Θα ακουστούν έργα των: Albeniz, Rodrigo, De Falla, Dyens, Koshkin κ.ά. Τη συναυλία οργανώνει το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου με τη στήριξη της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου. Η γενική είσοδος στη συναυλία θα είναι 9 €.

Μικρά βιογραφικά των καλλιτεχνών

Αντώνης Λιοπύρης: γεννήθηκε στη Ρόδο το 1982.Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 9 ετών με καθηγητή τον Γιάννη Γιακουμάκη.Το 2000 συνέχισε τις κιθαριστικές του σπουδές στην Αθήνα με καθηγητή τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο λαμβάνοντας παράλληλα μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ και Master Classes με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της κιθάρας διεθνώς (M.Barrueco , R.Dyens , D.Russell κ.ά.).'Ελαβε το Δίπλωμα της κιθάρας το 2006 με βαθμό «Παμψηφεί Άριστα». Έκτοτε, έχει στο ενεργητικό του 5 βραβεία σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς (3 εκ των οποίων πρώτα βραβεία). Η σολιστική του καριέρα περιλαμβάνει δεκάδες ρεσιτάλ κιθάρας σε όλη την Ελλάδα ,ενώ έχει εμφανιστεί και δύο φορές στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παραθέτοντας συνέντευξη και παίζοντας μουσική ζωντανά.

Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος: Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1980. Ξεκινάει τις σπουδές του στη μουσική σε ηλικία πέντε ετων μαθαίνοντας πιάνο και θεωρητικά κοντά στη Ρένα Κάσδαγλη. Στην ηλικία των 12 ξεκινά κιθάρα κι εγγράφεται στο Δημοτικό Ωδείο Ρόδου με καθηγητή τον Γιάννη Γιακουμάκη. Απόφοιτος Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τον Ιούνιο του 2010 παίρνει το δίπλωμα κιθάρας με βαθμό άριστα παμψηφεί. Το Σεπτέμβρη του 2010 εγγράφεται στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών και παρακολουθεί μεταδιπλωματικό πρόγραμμα στην κιθάρα με καθηγητή το Μιχάλη Κονταξάκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και λάβει μέρος σε φεστιβάλ με τους Hubert Käppel, Oscar Ghiglia, Roland Dyens, Annielo Desiderio, κ.α. Διδάσκει στο Ωδείο Πρωτοπορία της Αθήνας.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos