×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα

30 Ιουνίου 2014 17:02

Μια πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον κύκλο προβολών βραβευμένων ταινιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια στα μουσεία του δικτύου του. Όπως έχει πλέον καθιερωθεί, το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα παρουσιάζεται, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία μια βραβευμένη παιδική ταινία της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, στις 12:00, θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, η συγκινητική ταινία κινουμένων σχεδίων, «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα» (2002, Γαλλία-Δανία, 78') του Δανού σκηνοθέτη Γιάννικ Χάστρουπ. Η ταινία έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία όπου κι αν προβλήθηκε, καθώς θεωρείται η αρτιότερη παραγωγή αυτού του σπουδαίου Ευρωπαίου καρτουνίστα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα»

Σε μια φωλιά σ' έναν άγονο λόφο, μια πολική αρκούδα γεννάει ένα αρκουδάκι – αλλά το νεογνό πεθαίνει πάνω στη γέννα. Σε μια καλύβα, λίγο πιο πέρα, μια γυναίκα γεννάει ένα δυνατό υγιές αγόρι. Η πολική αρκούδα είναι τόσο θλιμμένη από την απώλεια του μικρού της που σωριάζεται κάτω στον πάγο για να πεθάνει. Έτσι, το ταίρι της κλέβει το μωρό της γυναίκας και το φέρνει στους πάγους. Το αγοράκι μεγαλώνει με την αρκούδα, μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να ξέρει μια αρκούδα. Αυτή είναι η αρχή ενός όμορφου παραμυθιού, όπου το πνεύμα των λόφων βοηθά αυτόν που θέλει πραγματικά να γίνει κάποιος.

Διανομή: Νεανικό Πλάνο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos