×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η Σύρος πλημμυρίζει με κλασικές μελωδίες

02 Ιουλίου 2014 10:35

Με ήχους, μελωδίες και ρυθμούς θα πλημμυρίσει η αρχοντική Ερμούπολη της Σύρου, όπου θα φιλοξενηθεί,

από τις 6 έως 19 Ιουλίου, το «Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου», το οποίο συμπληρώνει φέτος μία δεκαετία καλλιτεχνικής ζωής.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια το Φεστιβάλ έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή θεσμό που προάγει τη μουσική -κυρίως την κλασική- και προσελκύει πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων αλλά και ξένων.

Στο τιμόνι της διοργάνωσης θα βρίσκεται και φέτος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, μαέστρος Παναγιώτης Τιμπόρης, ο οποίος έχει εργαστεί σκληρά προκειμένου να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο και να ικανοποιεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα του κοινού.

Πάνω σε αυτήν τη λογική καταρτίστηκε και το φετινό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συναντήσεις μουσικών από όλο τον κόσμο που θα παρουσιάσουν δημοφιλή μουσικά έργα, αποσπάσματα από διάσημες όπερες, εκκλησιαστική μουσική κ.ά.

«Απόλλων»

Για ακόμη μία χρονιά ο κεντρικός χώρος φιλοξενίας των εκδηλώσεων του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου» θα είναι το πανέμορφο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, το οποίο μάλιστα φέτος γιορτάζει την επέτειο των 150 χρόνων λειτουργίας του. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα θέατρα του νεοελληνικού κράτους, που στέγασε ιστορικές παραστάσεις όπερας και μελοδράματος της εποχή της «ελληνικής αναγέννησης» του 19ου αιώνα.

Εκεί, εξάλλου, πρωτοπαρουσιάστηκε, πριν από ενάμιση αιώνα, ο περίφημος «Ριγκολέτο» του Βέρντι και φέτος, ενάμιση αιώνα μετά, με το ίδιο αυτό έργο θα ανοίξει τις πύλες του το φετινό Φεστιβάλ. Η δημοφιλής όπερα του μεγάλου Ιταλού συνθέτη θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Dirk Schattner και μουσική διεύθυνση Παναγιώτη Τιμπόρη.

Το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Αιγαίου περιλαμβάνει επίσης κλασικές συναυλίες με έργα του Μότσαρτ, του Τσαϊκόφσκι, του Βάγκνερ, του Πουτσίνι, του Βιβάλντι και άλλων μεγάλων κλασικών συνθετών με σολίστ εξαίρετους μουσικούς.

Παράλληλα θα υπάρχει και μία βραδιά γεμάτη με θρησκευτική μουσική στην οποία θα συμμετέχουν πέντε χορωδίες προερχόμενος τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ελλάδα (11/7), αλλά και συναυλίες τζαζ μουσικής για παιδιά με τη συμμετοχή των Τζαζ Κουαρτέτων του Δημήτρη Βασιλάκη και του Στράτου Βουγά (17 & 18/7).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως την Κυριακή 13 Ιουλίου 140 διεθνείς καλλιτέχνες θα συναντηθούν στην πλατεία Μιαούλη και θα ερμηνεύσουν, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Τιμπόρη, αποσπάσματα από τις δημοφιλέστερες όπερες του Τζιάκομο Πουτσίνι.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos