Ξεπουληματίες - Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

14 Ιουνίου 2011 02:14

Στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά, την Ελευσίνα, και το Νεώριο, ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ, ξεπούλησαν το ΟΤΕ, ξεπούλησαν

πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα, ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά, ξεπούλησαν την Ολυμπιακή, ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου, ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ, πριν παραδώσει την κυβέρνηση το 2004, είχε ξεπουλήσει το 48,5% της ΔΕΗ, είχε ξεπουλήσει το 38% της ΕΥΔΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 64% από τα « Ελληνικά Πετρέλαια», είχε ξεπουλήσει το 49% του ΟΠΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 92% της Εθνικής Τράπεζας, και χρησιμοποιώντας κάθε λογής ευφημισμό ( μετοχοποίηση – μακρόχρονη μίσθωση – σύμβαση παραχώρησης κ.λ.π.), ξεπούλησε το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς, τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους, την Αττική οδό στον Μπόμπολα κ.ο.κ.

Ρωτάμε: Ολο αυτό το ξεπούλημα, που προηγήθηκε, γιατί δε βοήθησε τα οικονομικά του κράτους;

Γιατί δεν « τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;

Γιατί δεν απέτρεψε τον « Τιτανικό»;

Γιατί δεν « έσωσε» την οικονομία;

Γιατί δεν « αντιμετώπισε» τα ελλείματα;

Γιατί δεν αποσόβησε την « εντατική»;

Γιατί δεν απομάκρυνε την « χρεωκοπία»;

Γιατί δεν επέφερε τον « κατευνασμό των αγορών»;

Ο ελληνικός λαός καλείται να υποκύψει, να συμβιβαστεί, να συναινέσει σε νέο τσουνάμι εκποίησης, που αυτή τη φορά ισούται με « Πωλητήριο» απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας.

Τα ανδρείκελα των επιχειρηματιών ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουν πέτρα πάνω στην πέτρα, ότι πουλάνε τον τόπο για να... τον σώσουν! Οτι ξεπουλάνε για να « απαλλάξουν» τον λαό από το χρέος και τα ελλείμματα.

Από κει και πέρα το γενικό ξεπούλημα που ετοιμάζουν, είναι τέτοιας έκτασης, ώστε να έχουν την ανάγκη να αναζητούν άλλοθι κρυμμένοι πίσω από τον « μπαμπούλα» της τρόικας. Αλλά όπως αναφέραμε στην αρχή το ξεπούλημα το έχουν ξεκινήσει πολύ πριν εμφανιστεί η τρόικα, τα ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Αλλωστε οι άνθρωποι ποτέ δεν έκρυψαν ότι έχουν το ξεπούλημα στο αίμα τους. Είναι αυτοί που στις εκλογές του 2004 – τότε που δεν υπήρχε τρόικα, δεν υπήρχε μνημόνιο και η Ελλάδα ήταν « ισχυρή» - διαφήμιζαν, μέσα από τα προεκλογικά τους φυλλάδια, μέσα από τα προεκλογικά τους προγράμματα, τις επιδόσεις τους στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Μια αναδρομή στα φυλλάδιά τους θα πείσει και τον πλέον κακόπιστο ότι αυτά που κάνουν τώρα τα γράφουν και τα πιστεύουν εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πολιτική τους.

Ξεπουλούσαν τότε όπως ξεπουλάνε και τώρα. Και το κάνουν, όπως το είχαν προαποφασίσει, και όχι γιατί τους « πιέζει» η τρόικα, ή λόγω της « ιστορικής ευθύνης», που έχουν, να « σώσουν την Ελλάδα από το χρέος»...ξεπουλώντας την.

Ξεπουλάνε γιατί είναι πολιτικά ανδρείκελα της ντόπιας πλουτοκρατίας, που θεωρεί την Ελλάδα τσιφλίκι της και τους εργαζόμενους δούλους. Εφτασε η ώρα που οι εργαζόμενοι μια και καλή πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Αυτοί δεν αλλάζουν πάει τελείωσε. Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα και για το μέλλον των παιδιών μας.

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos