Κριτική για τον οικονομικό απολογισμό του Δήμου

04 Οκτωβρίου 2011 19:48

Είναι λυπηρό για τον Δήμαρχο και την παράταξη του και εξοργιστικό για τη Παριανή κοινωνία, η τοποθέτηση του Δημάρχου

Πάρου κ. Χρήστου Βλαχογιάννη και των Δημοτικών συμβούλων της Παράταξης του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28.09.11 που αφορούσε τον έλεγχο και την έγκριση του οικονομικού απολογισμού 2010.

Δυστυχώς προσπάθησαν για άλλη μια φορά να ωραιοποιήσουν την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πάρου και να την θεωρήσουν μια από τις καλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν το εξής σημαντικό στοιχείο. Ότι το ταμειακό έλλειμμα του Δήμου από 329.827 Ευρώ το 2009 ανήλθε το 2010 στα 430.252 Ευρώ δηλαδή αυξήθηκε κατά 30% και έφθασε σωρευτικά τα 605.265 Ευρώ.

Το χειρότερο δε από όλα είναι το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος το 2008 παρουσίαζε ταμειακό πλεόνασμα 154.814 Ευρώ, σήμερα με τις ελλειμματικές πολιτικές της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το έλλειμμα για το τέλος του 2011 προβλέπεται να ξεπεράσει το 1.000.000 Ευρώ.

Όλα δε αυτά συμβαίνουν ,τη στιγμή που τα 3 τελευταία χρόνια δεν έγινε από την παρούσα Δημοτική Αρχή, κανένα μεγάλο επενδυτικό έργο από πόρους του Δήμου που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτή την ταμειακή απόκλιση.

Η ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ, σαν υπεύθυνη Δημοτική Παράταξη, όχι μόνο επεσήμανε και καυτηρίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής, αλλά και καταψήφισε στο σύνολό του τον οικονομικό απολογισμό του 2010, θέλοντας να εκφράσει με αυτό τον τρόπο, την αντίθεση της στην πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η οποία εκτός από απλά διαχειριστική είναι και εξόχως ελλειμματική.           {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos