300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

21 Ιουλίου 2014 10:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

test2

test2

Τουλάχιστον 502 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι 140 χθες, στην πιο αιματηρή ημέρα της ισραηλινής πολεμικής επιχείρησης.

Στις τάξεις του ισραηλινού στρατού, 13 στρατιώτες της ταξιαρχίας Γκολάνι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, επί 18 ισραηλινών στρατιωτών συνολικά από την αρχή της επίθεσης. Για τον ισραηλινό στρατό, είναι ο βαρύτερος απολογισμός από το 2006.

Στη συνοικία Σετζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, που αποτέλεσε χθες στόχο του σφοδρότερου βομβαρδισμού από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 72 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με την υπηρεσία πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.

Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ασραφ αλ-Κούντρα.

Τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Τα πτώματα 16 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής χθες στο Χαν Γιούνες ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια του σπιτιού τους. Από το ίδιο βομβαρδισμένο σπίτι είχαν ανασυρθεί χθες 9 πτώματα.

Περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της Σετζάγια χθες, και 450 σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχος της Χαμάς υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία, ο Γιούσεφ Αμπού Ρεχ, απηύθυνε προειδοποίηση για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, εάν οι τραυματίες και οι νεκροί δεν μεταφερθούν επειγόντως.

Περισσότεροι από τους μισούς Παλαιστινίους που έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Δύο ισραηλινοί πολίτες έχουν σκοτωθεί από την πτώση ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος. Περίπου 81.000 Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο στα σχολεία που διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ UNRWA.

Εκκληση για κατάπαυση του πυρός από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε την έκκληση για «άμεση κατάπαυση των εχθροπαξιών».

Σε ανακοίνωση που αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας απηύθυναν έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Ρουάντα Γιουτζίν Γκασάνα.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας, μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων και 13 ισραηλινών στρατιωτών κατά τον βομβαρδισμό της συνοικίας Σετζάγια χθες.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας απηύθυναν έκκληση για σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την ασφάλεια των αμάχων», πρόσθεσε ο Γκασάνα. «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επεσήμαναν την ανάγκη βελτίωσης της κατάστασης στον ανθρωπιστικό τομέα, και μέσω ανθρωπιστικών εκεχειριών».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή προωθώντας κατάπαυση του πυρός, καταδίκασε τα γεγονότα της Σετζάγια ως «αποτρόπαιη πράξη» και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο Μπαν βρισκόταν χθες στο Κατάρ και θα επισκεφθεί στη συνέχεια το Κάιρο, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα.

Στις 12 Ιουλίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την προστασία των αμάχων αμφοτέρων των πλευρών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στενός σύμμαχος του Ισραήλ, συμφώνησε για την έκδοση της ανακοίνωσης, όταν η ομάδα των αραβικών χωρών απείλησε να προωθήσει σχετική απόφαση.

Πληροφορίες για απαγωγή ισραηλινού στρατιώτη - Διαψεύδει το Ισραήλ

Η ένοπλη πτέρυγα της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς υποστήριξε το βράδυ της Κυριακής ότι έπιασε αιχμάλωτο έναν ισραηλινό στρατιώτη, προκαλώντας πανηγυρισμούς στους δρόμους της πόλης της Γάζας, όπου εκατοντάδες πολίτες φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Ωστόσο, ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ρον Πρόσορ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πληροφορία για κανέναν ισραηλινό στρατιώτη που να είναι αιχμάλωτος στα χέρια των παλαιστίνιων μαχητών, διαψεύδοντας επισήμως τη Χαμάς που μέσω τηλεοπτικής ανακοίνωσης στη Λωρίδα της Γάζας από την ένοπλη πτέρυγα της είχε αναφέρει νωρίτερα ότι είχε συλλάβει έναν ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Σεγιάρι.

«Δεν υπάρχει κανένας ισραηλινός στρατιώτης που να πιάστηκε όμηρος και αυτές οι φήμες είναι αναληθείς» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Πρόσορ πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί αμάχων ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) καλεί το Ισραήλ να «σταματήσει να βομβαρδίζει αμάχους που είναι παγιδευμένοι στη Γάζα και να σεβαστεί το ιατρικό προσωπικό και τις υπηρεσίες υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η διεθνής οργάνωση αρωγής.

«Από την αρχή της επίθεσης η πλειοψηφία των θανάτων στη Γάζα είναι άμαχοι (...) Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου είναι οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι περισσότεροι από τους τραυματίες που φτάνουν στον τομέα εκτάκτων περιστατικών είναι γυναίκες και παιδιά », ανέφερε η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στους χώρους και στα δωμάτια των εκτάκτων περιστατικών οι μισοί από τους τραυματίες πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά από την άφιξή τους στο νοσοκομείο. Οι άλλοι χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά» σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντονιστή της οργάνωσης στη Γάζα Νίκολας Παλάρους.

Από την αρχή της χερσαίας επίθεσης «ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια», αναφέρει επίσης η γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. «Ενώ η επίσημη γραμμή υποστηρίζει ότι η χερσαία επίθεση γίνεται για να καταστραφούν τα τούνελ, στην πράξη βλέπουμε να βομβαρδίζουν αδιακρίτως και ότι εκείνοι που πεθαίνουν είναι άμαχοι», δήλωσε ο συντονιστής του προγράμματος των ΓΧΣ στη Γάζα.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Εντείνει τις χερσαίες επιχειρή...
«Πού να πάμε;» αναρωτιούνται ο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συν...

11 Μαϊος 2025
Φουρνιστό κοτόπουλο με ρύζι -Το μυστικό για να μη βγει νερόβραστο και λασπωμένο όπως το κατσαρολάτο

Φουρνιστό κοτόπουλο με ρύζι -Το μυσ...

11 Μαϊος 2025
Με το δεξί το 2025 για τις τράπεζες: Έκλεισαν το α' τρίμηνο με σημαντικά κέρδη και κεφαλαιακή επάρκεια

Με το δεξί το 2025 για τις τράπεζες...

11 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ