Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει το Κίεβο

06 Σεπτεμβρίου 2014 17:17

Για παραβίαση της συμφωνημένης εκεχειρίας κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους

αυτονομιστές ανώτατος ουκρανός αξιωματούχος

Την εκεχειρία συμφώνησαν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές σε μία προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας που μαίνεται τους τελευταίους πέντε μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, ο Αντρίι Λισένκο, είπε στους δημοσιογράφους: «καταγράψαμε μία σειρά από προκλήσεις από την πλευρά των ανταρτών. Άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιτρομοκρατικών μας μονάδων σε 28 περιπτώσεις (την Παρασκευή) και δέκα από αυτές σημειώθηκαν μετά την εκεχειρία.

Η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή τηρείται σε μεγάλο βαθμό, αν και υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και από τις δύο πλευρές.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα απαντήσει σε πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της για το θέμα της Ουκρανικής κρίσης.

Η ΕΕ είχε προεξαγγείλει την επιβολή νέων κυρώσεων, στοχεύοντας περισσότερους Ρώσους, την Δευτέρα, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις αυτές θα έπαυαν να ισχύουν αν η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματά της από την ανατολική Ουκρανία.

Περίπου 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των συγκρούσεων σε αυτή τη διαφιλονικούμενη περιοχή της Ουκρανίας, τον περασμένο Απρίλιο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos