Το 85% των Γάλλων δεν θέλει ξανά πρόεδρο τον Ολάντ

07 Σεπτεμβρίου 2014 16:19

Οι περισσότεροι Γάλλοι δεν επιθυμούν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να διεκδικήσει

δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2017, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα-- ένα ακόμη πλήγμα στον γάλλο πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε χαμηλό ποσοστό-ρεκόρ.

Το 85% των Γάλλων δεν θέλει ξανά πρόεδρο τον Ολάντ

Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP διενεργήθηκε για λογαριασμό της Le Journal Du Dimanche στο διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 988 ατόμων και έδειξε ότι το 85% των ερωτηθέντων δεν θα ήθελαν ο Ολάντ να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος, ενώ το 50% τον κατηγορεί επειδή δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις του.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε ύστερα από μία κακή εβδομάδα για τον Ολάντ στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησε το βιβλίο της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ όπου ο σοσιαλιστής πρόεδρος παρουσιάζεται ως "εχθρός" των φτωχών τους οποίους, μάλιστα, χαρακτηρίζει "ξεδοντιάρηδες".

Ο Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη ακόμη και πολλών αριστερών ψηφοφόρων κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στον τομέα της οικονομίας: το ποσοστό της ανεργίας τείνει να ξεπεράσει το επίπεδο-ρεκόρ του 10%.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη Παρασκευή, ο Ολάντ είπε ότι θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι την λήξη της θητείας του παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις.

Της δημοσκόπησης της IFOP προηγήθηκε μία άλλη της εταιρείας TNS-Sofres, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό της δημοτικότητάς του τον Αύγουστο βρισκόταν στο 13%, σε χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ, καθιστώντας τον Ολάντ τον λιγότερο δημοφιλή πρόεδρο της Γαλλίας μετά τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, δημοσκόπηση της IFOP για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή διαπίστωσε ότι ο Ολάντ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία το 2012, θα έχανε στον δεύτερο γύρο των εκλογών από την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos