300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Το Κομπάνι κινδυνεύει να γίνει νέα Σρεμπρένιτσα

11 Οκτωβρίου 2014 17:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Κομπάνι κινδυνεύει να γίνει νέα Σρεμπρένιτσα

test2

test2

Εκκληση στην Τουρκία να εμποδίσει μια σφαγή χιλιάδων ανθρώπων στο Κομπάνι και την επανάληψη μιας «Σρεμπρένιτσα» έκανε ο ειδικός απεσταλμένος

του ΟΗΕ στη Συρία, την ώρα που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους στο 40% της κουρδικής πόλης στη συριακή μεθόριο.

Οι κάννες των τουρκικών αρμάτων είναι στραμμένες στο συριακό έδαφος. Σε απόσταση αναπνοής οι Κούρδοι μαχητές πολεμούν σώμα με σώμα με τους τζιχαντιστές για να αποτρέψουν την κατάληψη του Κομπάνι

Οι κάννες των τουρκικών αρμάτων είναι στραμμένες στο συριακό έδαφος. Σε απόσταση αναπνοής οι Κούρδοι μαχητές πολεμούν σώμα με σώμα με τους τζιχαντιστές για να αποτρέψουν την κατάληψη του Κομπάνι

«Εάν πέσει, οι 700 παγιδευμένοι και επιπλέον 12.000 άτομα, χωρίς να υπολογίζουμε τους μαχητές, πιθανότατα θα σφαγιαστούν», προειδοποίησε ο Στάφαν ντε Μιστούρα, υπενθυμίζοντας τη δολοφονία 8.000 μουσουλμάνων το 1995 στη βοσνιακή πόλη Σρεμπρένιτσα: «Θυμάστε τη Σρεμπρένιτσα; Εμείς τη θυμόμαστε. Δεν ξεχάσαμε ποτέ και δεν συγχωρήσαμε ποτέ τους εαυτούς μας».

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 700 άτομα βρίσκονται παγιδευμένα στο Κομπάνι και άλλα 12.000 δεν έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία. Σημειώνεται ότι από το μέσα Σεπτεμβρίου σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέσα και γύρω από την πόλη και 300.000 έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει και το αρχηγείο του κουρδικού στρατού στο Κομπάνι και ελέγχουν το 40% της πόλης, ενώ βομβαρδίζουν το κέντρο της, που δεν έχει πέσει ακόμα.

ΗΠΑ και Αγκυρα συμφωνούν ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές για την ανάσχεση της επέλασης των τζιχαντιστών, όμως η Τουρκία είχε χαρακτηρίσει την Πέμπτη «ανεδαφικό» το ενδεχόμενο να αναλάβει μια μονομερή χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Πάντως χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία συμφώνησε να στηρίξει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία και σημείωσε ότι μια αμερικανική ομάδα στρατιωτικών θα επισκεφθεί την Αγκυρα την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τον σχεδιασμό της βοήθειας αυτής με Τούρκους αξιωματούχους.

Διαδηλώσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των Κούρδων σε 35 πόλεις της Τουρκίας που κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο Κομπάνι. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δηλώνει ότι έχουν διοργανωθεί από σκοτεινά κέντρα με στόχο να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους, υποσχέθηκε χθες ότι θα τηρήσει την ειρήνη με τους Κούρδους έως την «τελευταία του πνοή». «Εχω εναποθέσει το πνεύμα μου και την καρδιά μου. Και θα συνεχίσω να μάχομαι έως την τελευταία μου πνοή διότι γνωρίζω ότι το έθνος με στηρίζει», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων οπαδών του στην Τραπεζούντα. Από τις 7 Οκτωβρίου τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 351 έχουν τραυματιστεί (139 εξ αυτών των σωμάτων ασφαλείας) στις ταραχές και έχουν γίνει πάνω από 1.000 προσαγωγές. Τούρκοι στρατιώτες και άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε επαρχίες, μέτρα που δεν έχει δει ξανά η περιοχή τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Περίπου 15 εκατομμύρια Κούρδοι ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ εντείνεται η ανησυχία στη Δύση για τρομοκρατικά χτυπήματα, με τις ΗΠΑ να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος σε χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία που πραγματοποιεί τις αεροπορικές επιδρομές και τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών να θέτει το ζήτημα της αναθεώρησης του συστήματος ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που προβλέπει η συνθήκη Σένγκεν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή.

Την ίδια ώρα οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών συνεχίζονται. Χθες εκτέλεσαν δημόσια στο βόρειο Ιράκ εννέα ανθρώπους με την κατηγορία ότι διατηρούσαν δεσμούς με σουνιτικές, αντιτζιχαντιστικές οργανώσεις.

ΝΑΤΟ

Ρήγματα στη συμμαχία από τη στάση της Τουρκίας

Νέα ρήγματα στους κόλπους του ΝΑΤΟ δημιουργεί η στάση της Τουρκίας απέναντι στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ Aσαντ.

Η Aγκυρα αρνείται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που απειλούν να καταλάβουν το Κομπάνι αν δεν συμφωνήσει η Δύση στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και στο να προχωρήσει από κοινού με την Τουρκία σε κινήσεις για την ανατροπή του Aσαντ.

Γαλλία - Βρετανία

Το τουρκικό αίτημα έχει ενισχυθεί από την υποστήριξη που έχει από τη Γαλλία αλλά και από τη στάση της Βρετανίας, που έχει δηλώσει έτοιμη να εξετάσει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αντικρουόμενα είναι τα μηνύματα των Αμερικανών, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δηλώνει ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης ασφαλείας και το Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο να το διαψεύδουν.

Η Μόσχα περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα προειδοποιώντας εναντίον του ενδεχομένου ανατροπής του Aσαντ, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί ως τον νούμερο ένα εχθρό στη Συρία, και της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, που θα ήταν «παράνομη» χωρίς τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όπου θα χρησιμοποιούσε βέτο.

Στόλτενμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει εξηγήσει ότι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων δεν έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και δήλωσε ότι «το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μεγάλη απειλή», για αυτό «είναι σημαντικό όλη η διεθνής κοινότητα να παραμείνει ενωμένη σε αυτή τη μακροπρόθεσμη προσπάθεια».

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Στα Σκόπια ένας νεκρός, ίσως α...
Δεν έχει πια πυρετό η Ισπανίδα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.000 οχήματα - Πρόστιμα εώς 30.000 ευρώ για οχήματα σε ψευδή ακινησία

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.0...

12 Μαϊος 2025
Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του

Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη...

12 Μαϊος 2025
Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην 2η θέση – Στην 4η υποχωρεί η Ζωή

Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επι...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ