Αίγυπτος: Δεκαέξι νεκροί από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με βυτιοφόρο

05 Νοεμβρίου 2014 11:39

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένα σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρία άλλα οχήματα σε ερημική οδό στο Δέλτα του Νείλου βόρεια του Καΐρου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ανάμεσα στα οχήματα που συγκρούστηκαν ήταν και ένα βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε πετρελαϊκά προϊόντα. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το σχολικό λεωφορείο τυλιγμένο στις φλόγες και αργότερα απανθρακωμένο, γεγονός που σημαίνει ότι πολλά από τα θύματα κάηκαν ζωντανά.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Νταμανχούρ, σε απόσταση 150 χλμ. από το Κάιρο.

Η σύγκρουση έγινε όταν το σχολικό λεωφορείο αναποδογύρισε εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπεχέιρα, στην οποία ανήκει η Νταμανχούρ.

Το σημερινό δυστύχημα συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αφότου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου στη νότια Αίγυπτο. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται και χιλιάδες τραυματίζονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Αιγύπτου, τα οποία συχνά οφείλονται στην απρόσεκτη οδήγηση και την κακή κατάσταση των δρόμων.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos