Οι υιοί Σαρκοζί, Τριρβελέρ σε ηλεκτρονική μάχη

06 Νοεμβρίου 2014 17:30

Ηλεκτρονική σύρραξη ξέσπασε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Γαλλίας, μεταξύ του γόνου Σαρκοζί, του 17χρονου Λουί, τρόφιμου

σε στρατιωτική σχολή των ΗΠΑ, και του συνομηλίκου του, γιου της πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Βαλερί Τριρβελέρ, Λεονάρ, εκπαιδευόμενου μάγειρα σε ΙΕΚ της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αφορμή για τις ανταλλαγές αστεϊσμών μεταξύ των δύο εφήβων στάθηκε αναδημοσίευση άρθρου του ακροδεξιού περιοδικού «Valeurs Actuelles» από τον υιό Σαρκοζί, το οποίο ανέφερε (ψευδώς) ότι ο γιος της κ. Τριρβελέρ συνεχίζει να ζει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, την προεδρική κατοικία των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας, σε απόσταση αναπνοής από την ομώνυμη λεωφόρο, στο όγδοο δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο υιός Τριρβελέρ δεν άφησε την προσβλητική αποκάλυψη να περάσει αναπάντητη, γράφοντας στον λογαριασμό του στη δημοφιλή ιστοσελίδα ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων Twitter: «Μετά την αναμενόμενη επιστροφή του Νικολά Σαρκοζί, έχουμε την επάνοδο του @Sarko_Junior, που είχε φύγει να ψαρέψει ροφό. Κοινό τους σημείο: θέλουν να επιστρέψουν».

Στην άμεση απάντησή του, ο Λουί Σαρκοζί γράφει: «LOL, γιατί να θέλει κανείς να γυρίσει από τις ΗΠΑ; Αλλά κανείς δεν λέει όχι για το Μέγαρο των Ηλυσίων...».

Περί θείας και μάνας

Ο εκπαιδευόμενος μάγειρας αντεπιτίθεται: «Η θειά σου η Ναντίν Μορανό (πρώην υπουργός του Σαρκοζί, αντικείμενο ειρωνείας από την Αριστερά λόγω των παρωχημένων συντηρητικών της θέσεων) σου γράφει τα μηνύματα. Μόνο έτσι εξηγείται τόση αλαζονεία και τέτοια κακά γαλλικά».

Στην απάντησή του, ο Λουί Σαρκοζί «χοντραίνει» το παιχνίδι, μνημονεύοντας τη μητέρα του Λεονάρ, Βαλερί Τριρβελέρ: «Τουλάχιστον δεν είναι η μάνα σου... Ολοι ξέρουμε ότι έχει κάποια πείρα στο θέμα...».

Το θέμα, παρά την εμφανή του ψυχαγωγική διάσταση, σηματοδοτεί στροφή στα γαλλικά πολιτικά ήθη. Οι δρακόντειοι νόμοι προστασίας της ιδιωτικής ζωής, αλλά και ο συνήθως πειθήνιος Τύπος της Γαλλίας προσέφεραν αποτελεσματική ασπίδα προστασίας στους Γάλλους πολιτικούς της 5ης Δημοκρατίας. Κατά συρροή εξωσυζυγικές σχέσεις, νόθα παιδιά και κρυφές δεύτερες (ή τρίτες) οικογένειες δεν απασχόλησαν την ειδησεογραφία.

Ποια ΜΜΕ ασχολήθηκαν

Τα πράγματα άλλαξαν, όμως, με την επικράτηση των νέων ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και την εμπορική εδραίωση σκανδαλοθηρικών εντύπων και ιστοσελίδων. Την άνοιξη το περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας «Closer» παραβίαζε κατάφωρα την ιδιωτική ζωή του προέδρου Ολάντ, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του, την ώρα που εγκατέλειπε «ερωτική φωλιά», όπου συναντούσε την ερωμένη του, την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ. Η αποκάλυψη οδήγησε την τότε σύντροφό του, Βαλερί Τριρβελέρ, να τον εγκαταλείψει και να γράψει βιβλίο με ενοχλητικές αποκαλύψεις για τον πρόεδρο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το θέμα της «ηλεκτρονικής διένεξης» μεταξύ των υιών Σαρκοζί και Τριρβελέρ συνάντησε την αδιαφορία των έγκριτων ΜΜΕ της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας κάλυψη μόνο από σκανδαλοθηρικές ιστοσελίδες, καθώς και από ξένα μέσα ενημέρωσης.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos