Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες σε διαδήλωση κατά της λιτότητας

07 Νοεμβρίου 2014 13:03

Σε πεδίο «μάχης» μετατράπηκαν οι Βρυξέλλες εξαιτίας των επεισοδίων που ξέσπασαν στο περιθώριο της μαζικής διαδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες κατά των μέτρων λιτότητας που πρότεινε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας.

Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και σπρέι πιπεριού. Αρκετά ΙΧ οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ζημιές σημειώθηκαν και σε καταστήματα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, που έφτασαν τις 120.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων τα οποία διοργάνωσαν την κινητοποίηση, ντυμένοι με κόκκινα, πράσινα και μπλε πανωφόρια, στα χρώματα των τριών μεγαλύτερων βελγικών συνδικάτων, διαδήλωσαν στις λεωφόρους του κέντρου των Βρυξελλών υπό τον ήχο σφυριχτρών και κροτίδων.

Τα συνδικάτα χαιρέτισαν την «ιστορική» κινητοποίηση, που ξεπέρασε σε συμμετοχή τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το 2011 και το 2013. Eχουν σχεδιάσει απεργίες κάθε Δευτέρα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, κινητοποίηση που θα καταλήξει στη γενική απεργία που έχει κηρυχτεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Αντιδρούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα αύξησης του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ακύρωσης της προσαρμογής των μισθών προς τα πάνω ανάλογα με τον πληθωρισμό, καθώς και περικοπών στο κράτος πρόνοιας. Η κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ ευελπιστεί ότι θα εξοικονομήσει έτσι 11 δισ. ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos