×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ - Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

23 Φεβρουαρίου 2015 22:42

Χειμερινή καταιγίδα σάρωσε σήμερα τις νότιες και δυτικές ΗΠΑ προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και το κλείσιμο σχολείων την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της χώρας λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει άλλο ένα σφοδρό κύμα ψύχους.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις από τη νοτιοανατολική Καλιφόρνια έως τη Λουϊζιάνα καθώς το αρκτικό μέτωπο κατευθύνεται νότια και ανατολικά αφού προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις στο Κολοράντο, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Στο Ντένβερ οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους χιονιού το ύψος του οποίου έχει φθάσει 15 έως 30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερο υψόμετρο στα Βραχώδη Όρη έχει φθάσει τα 61 εκατοστά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η θερμοκρασία έχει πέσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές του Τέξας, της Λουιζιάνα και του Αρκάνσας, 14 βαθμούς περίπου κάτω από το μέσο όρο. Το χαλάζι και το χιονόνερο καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους.

Περισσότερες από 1000 πτήσεις ακυρώθηκαν προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο Fort Worth στο Ντάλας έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής των πτήσεων FlightAware.

Σε πολλές περιοχές περιμετρικά της περιοχής Ντάλας- Φορτ Ουόρθ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Στη Λουϊζιάνα ο κυβερνήτης Μπόμπι Τζίνταλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή χθες το βράδυ λόγω της χιονοθύελλας και των επικίνδυνων συνθηκών στις μετακινήσεις. Τα σχολεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες σε 23 κοινότητες έκλεισαν, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Εντωμεταξύ, εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος των ανατολικών ακτών προετοιμάζονται για ένα ακόμα σφοδρό κύμα αρκτικού ψύχους που ακολουθεί τη χιονοθύελλα που έπληξε το περιοχή το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έπειτα από μία σύντομη ανάπαυλα, οι κάτοικοι από την Ουάσιγκτον έως τη Βοστόνη θα δουν πάλι τον υδράργυρο να βυθίζεται πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία ενδέχεται να πέσει στους -15 βαθμούς κελσίου.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos